Lánczi Tamás
Lánczi Tamás politológus

Veszettek

Az amerikai elnök és a mainstream média kapcsolatáról sok minden elmondható, csak az nem, hogy baráti lenne.

A liberális sajtó éllovasa, a CNN a kezdetektől fogva patás ördögként és/vagy futóbolondként ábrázolja Donald Trumpot, az elnök pedig időről-időre Twitter-üzenetekben és sajtótájékoztatókon sorozza a liberális csatornát.


Az adok-kapok hosszú hónapok óta tart, és Trump elnökké választása után sem csillapodtak a kedélyek. A CNN hisztérikussága mára odáig fajult, hogy nem csak Trumpot és támogatóit tekinti ellenségnek, hanem azt is, aki egy GIF vagy egy MEME erejéig viccet mer csinálni az elnök és a liberális média háborújából.

Ezért indított a tévécsatorna hajtóvadászatot az ellen az amerikai civil ellen, aki egy 28 másodperces troll-videót készített a Trump-CNN harcról. A GIF, amiben Trump egy pankrációs meccsen veri le a CNN-t, a napokban bejárta a világsajtót. A CNN felháborodott és „oknyomozásba” kezdett: lenyomozták a videót készítő amerikai állampolgárt és nyilvánosan (is) megfenyegették. A CNN nyilatkozatban közölte, hogy azonosították az „elkövetőt” akinek a nevét a saját biztonsága érdekében nem hozzák nyilvánosságra – egyelőre. A bűnös ugyanis megbánta bűneit, bocsánatot kért és megfogadta: soha többé nem tesz közzé hasonló tartalmat a közösségi médiában. Ha azonban a jövőben megváltozna az álláspontja, akkor „a CNN fenntartja a jogot, hogy nyilvánosságra hozza a személyazonosságát”. Vagyis, ha a troll-videó készítője esetleg újabb videót, vagy más, a CNN-t kifigurázó tartalmat tesz közzé, akkor kiszolgáltatják a hisztérikus és agresszív Trump-gyűlölő aktivistáknak.

A CNN tehát nyíltan megfenyegetett egy amerikai civilt, csak azért, mert az egy unalmas délutánján készített egy viccesnek szánt GIF-et a liberális csatornáról. A képlet tehát úgy néz ki, hogy ha a CNN viccelődik az elnök fizikai megsemmisítésével, az rendben van. De ha valaki – egy civil – rajtuk viccelődik, azt levadásszák, és zsarolással elhallgattatják.

A liberális elit, nem csak az Egyesült Államokban, hanem világszerte, úgy érzi, bármit megengedhet magának, mert saját értelmezésük szerint ők a történelem jó oldalán állnak. Bármit megtehetnek, hiszen ők a haladás ügyét képviselik. Épp úgy viselkednek, mint egy totális diktatúra képviselői: ellenőrizhetetlen a tevékenységük, nem tűrnek meg a sajátjukon kívül más véleményt, és aki szembeszegül velük, azon kíméletlenül átgázolnak, újabban pedig már fizikai megsemmisítéssel is fenyegetnek. A sajtó egy része, amely magát a kormányzati hatalom őrzőjének nevezi, szép lassan maga válik elnyomó hatalommá.

 

(Kép forrása: twitter.com/realdonaldtrump)