Kiszelly Zoltán
Kiszelly Zoltán politológus

Trump: Volt. Nincs. Lesz?

Szárnyaló gazdaság, alacsony munkanélküliség, közel-keleti béke. A globalista elit most a “Múltat végképp eltörölni!” jegyében a szemünk láttára statuál példát Trumpon és a trumpizmuson.

Mr. Beannek igaza van. A Cancel Culture leginkább a középkori csőcseléknek tartott látványos kivégzésekre emlékeztet és azt üzeni: így jártok ti is, ha átlépitek a határt. A globalista elit nem a büntető törvénykönyv alapján, hanem a hatalmára való veszélyesség alapján szabja ki a büntetést.

A Brexit és Donald Trump fő bűne az, hogy a szabad világ két legerősebb államában mutattak a mainstreamhez képest működőképes alternatívát. Ez főben járó bűn a globalisták szemében, ezért kell most példát statuálni. A teljes eszköztárat bevetik, és a hivatalából távozó elnökön állnak kicsinyes bosszút. Nézzük sorjában.

Donald Trump azért sem ismerte el választási vereségét, mert egy alfahím, és úgy akart a nagypolitika színpadjáról távozni, ahogyan arra fellépett: harcosként. Tábora november 3-a után sem széledt szét, a georgiai pótválasztás is szoros eredményt hozott. A Trump által alapított Save America politikai akcióbizottság a választás után (!!!) 200 millió dollárt gyűjtött, ami szép summa. Trump az elit számára továbbra is veszélyes maradt.

Elindult egy mozgalom.


A Joe Bident maga előtt toló elit tervei megvalósítását csak zavarná, ha a járvány előtti konzervatív alternatíva továbbra is 50:50 arányban lenne jelen Amerikában. A Capitolium ostroma több szempontból is kapóra jött a Trump elleni boszorkányüldözésnél. Az elnökválasztás kimenetelét az elővárosi fehér nők és a járvány miatt aggódó nyugdíjasok átpártolása befolyásolta leginkább. Az erőszakos képek egy darabig minimum Trumptól távol, maximum a demokratáknál tartja ezt a két fontos szavazói csoportot.

Hiába tudósította a Deep State “élőben” a “független-objektív” médiát, hiába íródtak könyvek és indultak a perek, a demokraták felsültek az “orosz választási beavatkozás” mesével és az erre épített impeachment eljárással. Most újra nekifutnak. A kicsinyes bosszú és a “legyen enyém az utolsó szó” mellett van egy praktikus céljuk is: ha az eljárás végén Trumpot elítélik, már nem indulhatna 2024-ben. Megfosztanák attól a jogtól is, hogy elnökségének eredményeit egy költségevésből finanszírozott könyvtár dolgozza fel és mutassa be. Ha nincsen tükör, nincsen kontraszt sem.

Donald Trump 88 millió követőt számoló Twitter-fiókjának és más közösségi csatornáinak felfüggesztése és várható lekapcsolása az elnök és tábora közötti információáramlást, a közvélemény befolyásolását és híveinek mozgósítást bénítja meg. Az elnöké mellett számos további, az üzemeltetők és cenzorok “adatellenőrzők” által “gyűlöletkeltőnek” minősített fiókot is zároltak.

A nagy IT-cégek oligopóliumának korában nincsen menekvés. Az Amazon felfüggesztette a Parler közösségi oldal szerverszolgáltatását, mivel az nem cenzúrázza “moderálja” a felhasználói tartalmakat. Más cégek is azzal fenyegetnek, hogy a “moderálatlan” alternatív platformokat kiteszik a választható alkalmazások közül.

Donald Trumpot vállalkozóként is tönkre akarják tenni. Nehéz a golfszövetség döntését másként értelmezni, mint a Trump szállodákra már korábban kimondott fatva kiterjesztését a még elnök golfklubjaira. A járvány Trump szállodáit és golfklubjait is megviselte, az elnöknek ráadásul 400 millió dolláros tartozása is van.

Innen szép nyerni! — mondhatjuk pestiesen. Donald Trump most egymás után kapja a gyomrosokat, mert csak pár napig van már hivatalban, és ellenfelei most érzik elég gyengének ahhoz, hogy megtámadják. Mike Pence alelnöknek és más vezető republikánusoknak most dönteniük kell, hogy visszasorolnak-e a mainstreamhez, vagy megmaradnak-e lázadóknak?

Trump most defenzívába szorult, ám 20-a után egy más világ jön: A felső 1% gátlástalan uralma, ami Biden szerint egy száznapos teljes leállással “sötét téllel” indul. A globalista mainstream zabolázatlan uralma a járvány előtti időszakot nemsokára aranykorrá fogja stilizálni és Trumpot, a trumpizmust visszaemeli az alternatívák közé. Ezért akar Biden 11 millió bevándorlónak — Brüsszel 34 millió migránsnak — állampolgárságot és szavazati jogot adni, hogy demokratikus úton már nem, vagy csak nehezen legyenek leválthatók. A 2022-es időközi választáson kiderül, hogy folytatódik-e a lázadás és a Trump-családból indul-e valaki szenátorjelöltként, illetve a hazafiak előveszik-e majd szekrényeikből a piros sapkákat és a Trump-zászlókat? A meccs nem most ér véget, hanem csak most kezdődik igazán!

(Kép forrása: itt.)