Kiszelly Zoltán
Kiszelly Zoltán politológus

Tetthely: A Balti-tenger

Van is tettes és még sincsen. A globalista sajtó egy “kényelmes” és “praktikus” magyarázattal állt elő Németország ellen, a II. világháború után indított első fegyveres támadás tetteseiről. A “hír” leginkább arra alkalmas, hogy a világsajtóban megjelent angolszász szálról és a blogon nemrég megjelent valutaháborús folyamatról elterelje a figyelmet.

Röviddel Seymour Hersh leleplező írása után a globalista hírszerzési közösség mainstream média egy olyan magyarázattal állt elő az Északi Áramlat 1 és 2 gázvezeték elleni terrortámadásról, mint amilyet Mátyás király és az okos lány meséjéből ismerünk: adott is megfejtést és nem is. Nézzük előbb az új mesét narratívát.

Egy hatfős ukránpárti csoport, nyílván önszorgalomból és “mikro” adományokból, tavaly koraősszel kibérel egy jachtot, amivel kihajóznak a tengerre, megtalálják a gázvezetéket, 70 méterrel a tengerszint alatt elhelyezik a robbanószert, robbantanak, majd felszívódnak. Arra, hogy miként találták meg a gázvezeték pontos nyomvonalát, honnan szerezték a komoly mennyiségű és minőségű robbanószert, illetve miként robbantották fel a tölteteket, na arra nincsen válasz.

Milyen “praktikus”, hogy a Balti-tengeri kijárattal nem rendelkező Ukrajnához csak két szál vezet: a csapat ukrán pártisága, illetve az, hogy egy Lengyelországban bejegyzett, ukrán tulajdonban lévő cég bérelte a jachtot, adná a motívumot és kötné az elkövetőket Ukrajnához. No nem a kijevi rezsimhez, hanem az “ügyhöz”, így már nem egy szankcionálható állam, hanem kombattánsok, terroristák, “kis zöld emberkék” az elkövetők, akiket vagy megtalálnak élve, vagy inkább nem.

Alulról induló kezdeményezés volt?


Amennyiben oroszok robbantották volna fel a számukra aranytojást tojó tyúkot gázvezetéket, fél éve másról sem olvashatnánk. Maradnak a tények, mint fekete pontok, amelyeket ha valaki összeköt, pontosabb képet kap a szövetségesek közötti, példa nélküli különleges akcióról. Ezeknek a pontoknak az összekötését persze a mikro adományokból guruló dollárokkal finanszírozott háborúpárti média összeesküvés-elméletnek és orosz pártiságnak bélyegzi, hogy ne kelljen érdemben foglalkoznia ezekkel a tényekkel.

Nézzük ezeket a bizonyos fekete pontokat: Az amerikai titkosszolgálat korábban lehallgatta minimum Angela Merkelt, Dániában és máshol pedig rácsatlakoztak a transzatlanti internet kábelekre, így szövetségesek Németország ellen is dolgoztak már. Nagy-Britannia már korábban megkezdte ukrán katonai búvárok kiképzését aknákon és tengeri drónokon. És végül a legárulkodóbb jel: Joe Biden elnök 2022 januárjában egy orosz agresszió esetére nyilvánosan az Északi Áramlat 2 kiiktatásáról beszélt, amihez az USA-nak “megvannak az eszközei”. A Bilderberg-csoport büszke vezetőségi tagja, Radosław Sikorski, spontán módon pont Joe Biden kormányzatának "köszönte meg” a robbantást, majd törölte bejegyzését.

A legérdekesebb hír azonban mégis a tavaly szeptemberi amerikai Balti-tengeri hadgyakorlatról (BALTOPS 22) szólt, amelynek keretében egy aknakereső helikopter a gázvezeték mentén gyakorlatozott. A robbantás után a német média sietett cáfolni, hogy az FFAB123 hívőjelű gép a gázvezeték nyomvonalát kereste volna, kimutatva, hogy a hír orosz portálon jelent meg, tehát eleve “hamis”, illetve szépen bemutatták, hogy a kérdéses hívójelű helikopter a gázvezeték nyomvonalától 30 kilométerre keletre gyakorlatozott.

Érdekes módon a cáfolatok arra az alaphírre nem térnek ki, hogy aznap (2022. szeptember 2-án) “véletlenül” több amerikai helikopter is ugyanazt a hívójelet használta, így ezek közül lehet, hogy volt olyan, amely a gázvezetéktől tényleg keletebbre dolgozott, míg nem kizárt, hogy más gépek viszont pont a nyomvonal közelében jártak. Erről az alaphírről, illetve a hadgyakorlat keretében a térségben megtett aznapi egyéb katonai repülésről már alig hallani.

Az is meglepő, hogy a hat feltételezett elkövetőről nincsen semmi digitális nyom. A Soros-hálózathoz is sorolt “oknyomozók” Alexej Navalnij megmérgezése után a belső-oroszországi Tomszk repülőtér biztonsági kameráit is fel tudták törni, akkor a hatóságok, vagy az oknyomozók most miért nem találnak akár csak egy közlekedési, kikötői vagy térfigyelő kamera felvételt, bankkártya-fizetést, vagy telefon cellainformációt?

Most, hogy immáron van egy “hivatalos” verzió, amit ráadásul a globalista hálózathoz tartozó német média részvételével működő konzorcium hozott nyilvánosságra, minden más hírt és alternatívát összeesküvés-elméletnek lehet nyilvánítani, illetve a bizonyítási kényszert áthelyezni azokhoz, akik ezt a mesét, narratívát meg akarják cáfolni. A német nyilvánosság számára ezzel meglett a magyarázat.

Aiszkhülosz ókori görög bölcs örökérvényű igazsága most is érvényes: A háború első áldozata az igazság. Előző bejegyzésünk alapján azt a szomorú tényt kell megállapítanunk, hogy az Északi Áramlat 1 és 2 gázvezetékek felrobbantása, illetve az erre adott “hivatalos” magyarázat nem az ukrajnai háború, hanem a XXI. század most kibontakozó amerikai-kínai kereskedelmi és valuta háborújának első áldozata.

Kép forrása: BBC News