Lánczi Tamás
Lánczi Tamás politológus

Taxisblokád

25 év után ismét taxisblokád van Budapesten. Mielőtt az ellenzék nagyon belelkesülne, hogy a taxisok lesznek az új kormánybuktató erő (ahogyan rácuppantak a Hosszú Katinka-ügyre), nem árt figyelembe venniük néhány dolgot.

(Taxistüntetés.)


A fővárosi Taxirendelet két és fél évvel ezelőtt, 2013. szeptember elsején lépett hatályba. A szabályozás több szempontból egységesítette a szolgáltatást, többek között egységes tarifát vezetett be. A 280 forint/kilométeres díjszabás hatalmas áremelést jelentett, a legolcsóbb szolgáltatóknál a tarifa megkétszereződött. A drágább díjszabás azonban nem hozott érdemi változást a szolgáltatás színvonalában. Persze vannak olyan taxisok, akik nem üvöltetik a rádiót, nem tesznek fel tolakodó kérdéseket, könnyen és gyorsan eligazodnak a városban és nem néznek filmet a fuvar ideje alatt, de sajnos a Taxirendelettől sem lettek többségben. Gyakorlatilag tehát a taxizás drágább lett, de jobb nem.

A szabályozást éppen egy olyan időszakban sikerült elfogadni, amikor már tudni lehetett: új, közösségi autószolgáltatók okoznak kisebb-nagyobb problémát az európai nagyvárosokban, és az új trend minden bizonnyal nem fog megállni Magyarország határainál. Egy évvel később, 2014 novemberében meg is érkezett hazánkba az Uber és a többi közösségi sofőrszolgáltatás, és megmutatkoztak a taxisok számára rendkívül kedvező díjszabást biztosító rendelet árnyoldalai.

Az új, konkurens közösségi szolgáltatók legnagyobb versenyelőnye ugyanis a világon mindenhol az olcsóság – nem lett ez másképp Budapesten sem. Azok a taxisok, akik 2013 őszén még örültek a 280 forintos tarifának, ma már foghatják a fejüket, ahogy az uberesek elhalásszák előlük az utasokat.

Természetesen az Uberre és a többi közösségi autószolgáltatóra is vonatkoznia kell szabályoknak, ha nem is feltétlenül ugyanolyanoknak, mint a taxisokra. És ezeknek a szolgáltatóknak is adózniuk kell, rendezett, ellenőrizhető formában működve. Ezekkel a követelésekkel nincs is semmi gond. Azt azonban ne gondolja senki, hogy ezeket a szolgáltatásokat meg lehet állítani a határnál, vagy egy két rendelettel meg lehet szüntetni a létezésüket. Pedig a taxisblokád résztvevői éppen ezt követelik az államtól: tiltsák be az Ubert, vagyis tiltsák be a versenytársakat.

Bocs, de a szocializmus 26 évvel ezelőtt véget ért.