Megyery Gerda
Megyery Gerda politológus

Soros kottájából játszik az európai baloldal

Egyre több jele van annak, hogy az Uniót vezető liberális elit Soros György migrációs-mestertervének végrehajtója.

Frans Timmermans ominózus nyilatkozata szerint – amit a Népszavának juttatott el – nevetséges a feltételezés, hogy bármiféle összefüggés lenne Soros György és az Unió migrációs politikája között. Az elmúlt hónapokban azonban a Soros-terv számos elemét megvalósította Brüsszel.  

Az multimilliárdos spekuláns bő másfél évvel ezelőtt, 2015 szeptemberében rukkolt elő Európa-átalakítását célzó, a bevándorlást minden lehetőséges módon támogató tervével. Soros az alábbi feladatokat szabta ki az Európai Uniónak:

1. Az Európai Uniónak a következő években évente legalább egymillió menekültet kell befogadnia, a terheket pedig igazságosan kell elosztani a tagállamok között. A bevándorlókat az első két évben fejenként 15 ezer eurónak megfelelő összeggel kell támogatni. Mindehhez Európának hitelt kell felvennie.


2. Az Uniónak létre kell hoznia és irányítania egy globális kezdeményezést, amelynek célja, hogy segítséget nyújtson Libanonnak, Jordániának és Törökországnak az ott tartózkodó összesen négymillió migráns ellátásához – ez minimum évi 20 milliárd eurós támogatást jelent. Soros szerint az EU-nak mindemellett évi 8–10 milliárd euróval kell támogatnia a többi érintett országot.

3. Az EU-nak haladéktalanul létre kell hoznia egy közös Menekültügyi és Migrációs Ügynökséget, ami felváltja a 28 függetlenül működő tagállami rendszert.  

4. Az Uniónak biztonságos útvonalakat kell biztosítani a bevándorlók számára, először is Görögországból és Olaszországból azokba a tagállamokba, amelyekbe a migránsok tartanak.

5. Az EU feladata, hogy kidolgozza a menedékkérőkre és a migránsokra vonatkozó globális standardokat.

6. Az évente legalább egymillió bevándorló letelepítése érdekében az Uniónak mozgósítania kell az NGO-kat, az egyházakat és a vállalkozásokat is. Ehhez az EU-nak biztosítania kell a szükséges pénzügyi forrásokat, valamint bővítenie kell a humán- és IT-kapacitásokat is.

Soros tehát intézményesített bevándorlást akar. Azt akarja, hogy az EU a lehető leggyorsabban a lehető legtöbb migránst fogadja be. Hogy az európai állampolgárok finanszírozzák a migrációt, és közben eladósodjon a kontinens. Soros szerint a határokat el kell törölni, a nemzetállami szuverenitást le kell törni. A nemzetállamoknak nem állhat többé jogukban eldönteni, hogy kit engednek be az országukba, hogy kikkel akarnak együtt élni. Ezt csakis az Európai Egyesült Államok új intézménye, a Menekültügyi és Migrációs Ügynökség döntheti el.

Lássuk, hol tart most Soros terve:

1. Április elején az Európai Parlament Soros bevándorláspárti intézkedéseiből többet is határozatba foglalt: a biztonságos és legális migrációs útvonalak kiépítését, a családegyesítések felgyorsítását, valamint a bevándorlás propagálását.

2. Az Európai Parlament májusi állásfoglalásában kijelentette: elvárja Magyarországtól, hogy helyezze hatályon kívül a menedékkérőkkel kapcsolatos szabályokat szigorító törvényeket. Azon tagállamok ellen, amelyek nem fogadják el a kényszerbetelepítést kötelezettségszegési eljárást kezdeményezett Brüsszel.

3. Az Európai Parlament politikai megállapodást ért el az Európai Menekültügyi Ügynökség létrehozásáról. Az Ügynökség fő feladata az lesz, hogy a tagállamokkal betartassa a „közös szabályokat”, illetve, hogy gyorsabbá és hatékonyabbá tegye a bevándorlást.

Mondjon bármit is Frans Timmermans, Soros és Brüsszel harmonikus együttműködését csak az nem látja, aki nem akarja.

 

(Kép forrása itt.)