Kiszelly Zoltán
Kiszelly Zoltán politológus

Sallangok nélkül a Soros-tervről

Szerintem igenis létezik Soros-terv. Ez már egy komoly vízválasztó, mert sokak szerint mindez csak álprobléma, vagy gumicsont. Persze nem egy bőrkötéses aranybetűs könyvre kell gondolni, amit hét lakat alatt őriznek, és csak a beavatottak olvashatnak el. A Soros-terv leginkább három hatalmi központ érdekének – időszakos – egybeesése, katasztrofális kihatással.

Főként a német, de más európai konszernek, bankok és multik aggódnak amiatt, hogy az öregedő kontinens egy töpörödő piaccá válik. Ráadásul egyre kevesebb vendégmunkás érkezik nyugatra, csak Németországban évente félmillióval többen mennek nyugdíjba, mint ahányan újonnan munkába lépnek. Amíg a robotok nem veszik át tömegesen a rutinmunkát, évente több százezer, lehetőleg olcsó munkásra lenne szükség.

Mintha haza járna.


Adja magát Berlinben az ötlet, hogy nyissák meg Európa kapuit a “polgárháborús menekültek” előtt. Európán, Észak-Amerikán és Ausztrálián kívül mindig van valahol polgárháború, így folyamatos lenne a befogadás.

Itt jön a képbe Brüsszel, ahol a jól fizetett eurokraták leginkább a multik és spekulánsok lobbisták kottájából játszanak. Az szerintük nem korrupció, ha némi szilencium után azokhoz a bankokhoz és multikhoz szegődnek el tanácsadónak, amelyek érdekében hivatali idejükben némely döntést meghozták.

Azt is csak a naivak hiszik el, hogy egy vezető politikus az eszéért kap több tízezer eurós honoráriumot egy beszédért. Amint Hillary Clinton kiesett az elnöki székért zajló versenyből, a Clinton Alapítvány támogatása is megcsappant.

Berlin mellett ezért az unió központjában is támogatják a bevándorlást. Brüsszel ugyanis a migránskérdést használná hatalma kiterjesztésére, a tagállamok szuverenitásának elvonására. Az eurónál nem sikerült az egész unióra kiterjedő megoldást találni, az angolok, ahogy a vendégmunkásokból, úgy az euróból sem kértek. Sebaj. Brüsszel most a migránskvótával próbálkozik, ennek mentén próbálja hatalmát a tagállamok rovására kiterjeszteni.

Harmadiknak pedig itt van Soros György. A 87 éves veterán spekulánsnál a pénz és az ideológiai megszállottság kettős motívuma kristályosodik ki. Brüsszelben azt javasolta, hogy a AAA adósminősítésű EU vegyen fel a migránsválság kezelésére évente 30 milliárd euró hitelt. Azt nem mondta kitől, de biztosan lenne rá ötlete. Ha nincsenek migránsok, a biztos befektetést kereső spekulánsok sem jutnak ehhez a “sűrű fillért” hozó üzlethez. Egy permanens, kötelező betelepítési kvóta egy soha el nem apadó bevételi forrás lenne a spekulánsoknak.

Soros György az ilyen “pénzügyi konstrukciókon” túl ideológiával is foglalkozik. A “nyílt társadalom” eszméjének követőjeként a “nacionalizmust” tartja felelősnek sok rosszért, ami ellen a nemzetállamok gyengítésével, vagy nagyobb egységekbe tömörítésével küzd. Ezt akarja Brüsszel, és ezt akarják a nagy bankok és konszernek is, amelyek szintén nagy és egységes piacokban gondolkodnak.

Ebben az érdekazonosságban zárul a kör, így értjük meg, hogy miért fogadják vörös szőnyeggel és puszival Sorost Brüsszelben, vagy miért köszönnek vissza az általa is támogatott, bevándorlásbarát álcivil szervezetek ötletei az EU és az ENSZ hivatalos javaslataiból. Őrültség, de van benne logika. Képzeljük el, ha ezt az energiát nem mai világunk lerombolására, hanem gyarapítására fordítanák…

 

(Kép forrása itt.)