Megadja Gábor
Megadja Gábor eszmetörténész

RuszWorm

Ámulatba ejtő a haladók eltökéltsége, hogy megfékezzék Donald Trumpot.

Minden egyes körben próbálkoztak: amikor indult a jelöltségért, amikor ő lett a befutó, amikor az elektorokat akarták befolyásolni (haha), most pedig azért könnyeznek heti egy videóban a hollywoodi híres színészek (az eredeti sztoriért katt ide), hogy legyen obstrukció, Trump mozdulni se tudjon. Mindennek az ellenkezője igaz persze abban az esetben, amikor a Szent Haladó Ügy felkent képviselője vezeti az ő népét a világosság felé. Ilyenkor a fékellensúlyok is túl terhesnek bizonyulnak (ezeket is megelőzően az amerikai alkotmány egyes kiegészítései), nemhogy az obstrukció megengedhető lenne.

Ki az, aki ezen meglepődik? A liberális Amerika – a tojásfejűek a keleti parton, a celebek a nyugatin, az egyetemek népének 90%-a – szellemisége bolsi.

("Hogyan hackelték meg az oroszok Mariah Carey szilveszteri fellépését")


A modern bolsevikik azonban, szemben elődeikkel, a kultúra bolsijai, miután a történelmi materializmus krónikus ökörség következtében elhalálozott. A neobolsik dzsihádot folytatnak a szólásszabadság ellen, és leginkább azt szeretnék, ha az egész ország egy gigantikus kampusszá válna a maga gigantikus safe space-ével, teletömve trigger warningokkal, hogy senkit ne érjen sérelem. A szimbolikus ügyek fontosabbak, mint a húsbavágóak – „materializmus” ügyében kilengett a Foucault-inga. A legfőbb érvük ezért az volt Trumppal szemben is, hogy több mint egy évtizede azt mondta valakinek, hogy „pina”, és Meryl Streep is majdnem elpityeredett azon, hogy feltételezése szerint Trump kigúnyolt egy fogyatékkal élőt. Mindezekhez képest eltörpül egy lehetséges nukleáris háború Oroszországgal.

Miközben a liberális elit ismét belehülyült a saját gőgjébe, és „tények” vagy „igazság” utáni politikának nevezi azt, amelyik nem a kedve szerint alakul, valamint álhírek gyártásával vádolja a jobboldalt – különösen annak Trumphoz közel álló szeletét –, olyan összeesküvés-elméleteket gyárt, hogy ahhoz képest a különféle tudnod kell, látnod kell, hallanod kell oldalak távirati irodaként üzemelnek.

A „tény” az, hogy a liberális establishment képtelen beletörődni csúfos vereségébe. Ugyanott folytatják, ahol abbahagyták, tehát a Brexit és Trump híveit is ostobának, felvilágosulatlannak tekintik, akiket becsaptak az oroszbarát álhír-oldalak. Csak az az átkozott választó ne lenne, mert az befolyásolható a tények/igazság utáni politika szemfényvesztő akcióival, és akkor minden rendben lenne, értsd: Nagy-Britannia maradt volna és Clintonné lenne az elnök.

Szegények annyira elkeseredtek, hogy meg kívánják etetni a jónéppel azt a történetet, hogy bizony csalás történt, pontosabban az oroszok hekkelték meg az amerikai választást. Készítettek is egy jelentést, aminek a zanzáját megosztották a nyilvánossággal. Ebből a következők derülnek ki: 1) a három titkosszolgálati szerv nem is feltétlenül ért abban egyet, hogy az oroszok tették, és ami még fontosabb: 2) kiderült, hogy a média befolyásol, manipulál.

Tyű.

Ez valóban korszakos felfedezés, amihez szükség van három titkosszolgálat munkájára. Persze elképzelhető, hogy az ördög oda van elrejtve, amit nem hoznak nyilvánosságra, így sajnos mégsem derül ki ebből a „hivatalos” jelentésből, valóban Putyin hekkelte-e meg az amerikai választást. Egy pillanatra tegyük fel, hogy igen.

Azt akarják elhitetni velünk, hogy ül valahol egy orosz hacker Moszkva-külsőn, nevezzük Szergejnek, aki kinyúlt kapucnis pulóverben két gandzsa elpöfékelése közben röhögve megbuherálja a Demokrata Párt szerverét. Nos, az Egyesült Titkosszolgálatok jelentése szerint Szergejt Putyin fizeti, bízza meg. A bizonyíték az, hogy olyan gépről intézték a támadást – állítólag – amin cirill betűs billentyűzet működött, illetve Moszkvai időzónából. Nem mozgok túlságosan otthon az orosz hackerek világában, de ha mindez igaz, akkor Putyin helyében csöndesen eltűntetném Szergejt, mert ilyen amatőr munkát aligha lehet végezni.

De még ha mindez igaz is, ezzel pusztán az a baj, hogy nyilvánosak lettek Hillary és a csapata stiklijei. Tehát nem az a probléma, hogy ezek igazak, hanem hogy nyilvánosságra kerültek. De akkor mik az álhírek, mi a tények utáni politika?

Utóbbira a bizonyíték az, hogy a Russia Today nem szerette Clintont és inkább Trumpnak drukkolt. Szemben a Clinton News Network elfogulatlan közvetítéseivel, ugye. És állítólag még fizetett trollokat is alkalmazott Putyin.

Ezeket a szörnyűséges, rettenetesen profi gaztetteket pedig úgy hajtotta végre, hogy kicselezte a világ legerősebb országának legjobban szervezett titkosszolgálatait (bár a jelentés zanzáját elnézve erről már annyira nem vagyok meggyőződve), akik hobbiból buktatnak meg rezsimeket Ukrajnától a Közel-Keletig, ám a saját választásukat nem tudták megvédeni a káros beszivárgástól.

Ennél százszor, ezerszer hihetőbb lenne az, hogy az 51-es körzetből megszökött földönkívüliek segítették győzelemhez Donald Trumpot különleges agykontroll-technikák segítségével. Ez nem csak hihetőbb, de izgalmasabb is.