Lánczi Tamás
Lánczi Tamás politológus

Politikai hulladéklerakó

Újabb játékos jelent meg az ellenzéki térfélen, a Márki-Zay Péter-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom. Összeadva az alapítók által megjárt és/vagy fölrobbantott pártok számát, olyan magas értéket kapunk, amivel kiérdemlik a pártszédelgő elnevezést.

Annak az esélye, hogy ebből a sok elhasznált politikusból egy sikeres politikai mozgalom lesz, körülbelül annyi, mint hogy az iskolai menzán összeöntött maradékokból Michelin-csillagos vacsora jön ki.

De lássuk a teljes névsort!

Ábrahám Júlia, akinek az eddigi politikai teljesítménye kimerül abban, hogy a tavaszi országgyűlési választáson visszalépett a szocialista képviselőjelölt javára Óbudán.

Bod Péter Ákos, volt MDF-es politikus, egykori fideszes miniszterelnök-jelölt, volt MNB-elnök. Fontos róla tudni, hogy amikor MNB elnök volt, akkor a forint dőlt be, amikor ipari miniszter, akkor pedig a magyar ipar omlott össze. Jelenleg a Soros-által finanszírozott Transparency International Magyarország felügyelőbizottsági elnöke.

Elek István, ex-MDF-s, ex-fideszes, ex-LMP-s kecsketenyésztő.


Kaltenbach Jenő, MSZP-közeli ex-ombudsman, aki 2010-től a Fővárosi Közgyűlés LMP-, majd Párbeszéd Magyarországért frakciójának volt a vezetője.

Kész Zoltán, volt fideszes, ex-független megélhetési politikus.

Lengyel Róbert ex-jobbikos, ex-rendőr siófoki polgármester.

Lukácsi Katalin, volt KDNP-s politikus, aki a neofiták buzgalmával szidja egykori jobboldali pártcsaládját.

Magyar György, aki 2012-ben egy ATV-s műsorban be akarta tiltatni a Jobbikot, most tavasszal pedig már együttműködött volna velük. Mindig ott tűnik fel, ahol hasznot remél, korábban például a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak környékén.

A magát függetlennek mondó Mellár Tamás, aki jelenleg a Párbeszéd frakciójában ül.

Üveges Gábor, aki 2016-ban még az Új Kezdet választmányi elnöke volt, és most főnixmadárként ebben a mozgalomban születik újjá.

Márki-Zay Péter, aki a Jobbikkal szorosan együttműködve lett független polgármester. A hódmezővásárhelyi kórházat úgy rágalmazta, hogy közben a lánya ott végzett gyakorlatot.

Hadházy Ákos volt fideszes, volt LMP-s, jelenleg független politikus, aki mindkét pártból botrányos körülmények között távozott. Zakózsebében diktafonnal jár-kel.

Igazából már csak egy fontos kérdés maradt. Amikor Márki-Zay Péter és Hadházy Ákos leülnek tárgyalni, akkor előre eldöntik majd, hogy ki fogja a zsebébe rejtett diktafonnal felvenni a tárgyalást? Vagy esetleg kiteszik az asztalra mindketten a hangrögzítőt?

 

(Kép forrása itt.)