Kiszelly Zoltán
Kiszelly Zoltán politológus

Nyugaton a halálkultusz terjed, nálunk a gyermekszeretet

Európa társadalma öregszik, a vén kontinens nyugati részén mégis a halál kultusza terjed a mainstream médiában. Ott arra bíztatják a szülőképes korban lévő fiatalokat, hogy ne vállaljanak gyereket és forduljanak a magány, a gyermektelenség vagy az abortusz felé. Ott a robotszex a trendi, míg az Elbától keletre, így Magyarországon is, minden erővel a családok gyermekvállalását támogatják.

Európa öregedő kontinens, ám a liberális médiumok címlapjukon a gyermekvállalás ellen ágálnak. A „haladó ember” már robotokkal szexszel, az Ipar 4.0 mintájára ez lesz majd a Szex 4.0. Barcelonában már működik is az első női androidokkal dolgozó bordélyház.

Aki a szülőképes korosztályból nem akarja magát rögtön a robotok karjaiba vetni, azt “önszexre” bíztatják. A trendi nőknek az anyává válás optimális idejét nem a családalapítással és gyermekvállalással kéne eltölteni, hanem egyedül – sugallják. Az egyedül-lét egy állapot, a magányosság csupán egy érzés, amivel nem érdemes foglalkozni. Egyébként is, az egyetem után nem a családalapítás, hanem a karrierépítés és az önmegvalósítás a sikk. Azt, hogy ezt a kettőt miként lehetne összeegyeztetni, azt a halálkultusz társdalmaiban nem a címlapon tárgyalják.

Terjed a halálkultusz.


Az ilyen mainstreamet követő fiatalok számára a színes magazinok “titkos tippjei” a gyermekmentes szállodák, éttermek és más olyan desztinációk, ahol garantáltan gyermekzaj nélkül tölthetik el az év legszebb heteit. Csupa gyermektelen párral körbevéve nem is ébred fel bennük a gyermekvállalási kedv, akármilyen hangosan is ketyeg a biológiai óra.

A klímahype sem maradhat ki: Svéd “tudósok” szerint minden egyes meg nem született gyermek évi 58,6 tonna co2-től “menti meg” a földet. A várandós nőknek pedig az abortuszt állítják az anyává válással egyenrangú “egészségügyi” alternatívaként. A tömegbetegséggé avanzsált depresszióra is van megoldás: Az önkéntes eutanázia. Hadd hulljon a férgese! –Csak felgyorsítják a természetes szelekciót.

Aki a hagyományos családképet támogatja, vagy a degenerációs folyamatokat bírálja, esetleg a dolgokat és folyamatokat a nevén nevezi, azt a “gender” áltudomány felkent papnői veszik célkeresztbe, vagy csak “homofóbnak” nevezik, és ebben a feje tetejére állt világban máris neki kell mentegetőznie.

Az Elbától keletre, ahol a hagyományos családmodell számos ország alkotmányában is rögzítve van, más szelek fújnak. Mifelénk a családok gyermekvállalásának támogatása áll a középpontban. Tízből hét-nyolc európai biztosan ezt választaná, ezért is támadják ilyen vehemensen ezt a politikát a halálkultusz hívei.

Annika Strandhäll svéd szociális miniszter például azért támadta a magyar családvédelmi akciótervet, mivel az szerinte “eredeti” magyar gyerekek születését támogatja. Azt nem tette hozzá, hogy a magyar kormánynak a magyar emberek adóforintjaiból milyen más gyerekeket kéne támogatnia?

Mi magyarok, a Bokros-csomag kapcsán és a Gyurcsány-Bajnai korszakban már megtapasztaltuk, hogy a megszorítások miként vetik vissza a teherviselő középosztály teljesítményét és gyermekvállalási kedvét. Ezért tette a polgári kormány 2010-től a “legszemélyesebb közügyet”, a gyermekvállalást kormányzati prioritássá, így kilenc év alatt 2,250 milliárd forint maradt a magyar családoknál. Főként a gyermeket vállaló családoknál.