Kiszelly Zoltán
Kiszelly Zoltán politológus

Nincsenek migránsok? Rackete kapitány majd hoz!

A bevándorláspárti média éppen hőst csinál Carola Rackete kapitányból.

A Sea Watch 3 kapitánya illegális migránsokkal hajója fedélzetén a hatóságok tiltása ellenére futott be egy olasz kikötőbe, ahol majdnem felborított egy partvédő hajót. Ezért nem büntetést kap, hanem Párizs város kitüntetését és tarthat egy beszédet az Európai Parlamentben.

Hőst csinálnának belőle.


Ismerős a minta. Amikor Magyarország kormánya védőkerítést épített a déli határra, Röszkénél Ahmed H. vezetésével akarták azt áttörni, bemutatva a nyugat-balkáni útvonalon várakózó tízezreknek, hogy kellő élőerővel és médiatámogatással bejuthatnak az EU-ba.

Ez volt a minta 2016 márciusában a görög-macedón határon fekvő Idomeniben is, ahol a határkerítés lezárása után szintén bevándorláspárti provokátorok azt terjesztették, hogy a közelben lévő kiszáradt folyó medrében biztonságos az átkelés. Az éppen áradó folyónál egész média siserehad várta a jobb életre vágyó migránsokat, akik közül hármat a halálba sodort az ár.

Az NGO-k tavaly nyáron – alig meglepő módon – szintén egy szimbolikus támadássorozattal tették az új olasz belügyminiszter, Matteo Salvini szigorú határrezsimjét próbára. Az európai adófizetők pénzéből működő Euronews riporternője a fedélzetről tudósított a blokádtörésről. Ha sikerül az akció, az akkori bolgár soros uniós elnökség kvótajavaslatát nagyobb valószínűséggel fogadták volna el a június végi uniós csúcstalálkozó előtt.

Magyarország, a V4 országok és Salvini belügyminiszter is határozott maradt, a szimbolikus támadások lepattantak a törvény szigorára és az őshonos lakosság elsöprő többségének politikai támogatására épülő politikáról. A bevándorláspártiak azonban nem adják fel. Ezért küldték harcba Rackete kapitányt.

Carola Rackete feltehetően azért akarta áttörni az olasz határzárat, hogy ezzel üzenjen az Észak-Afrikában feltorlódott tízezernyi migránsnak és az embercsempészeknek, hogy jöhetnek, jöjjenek! Milyen meglepő, hogy ismét egy fontos uniós csúcstalálkozó előtt kulminálódott a helyzet.

A biztos átjutásért kétezer eurót kérő embercsempészek és bevándorláspárti NGO-k által keltett “válsághelyzetre” egy német-francia közös javaslat született, amely “ideiglenes” migránskvótát vezetett volna be. Mi, magyarok tudjuk, hogy az “ideiglenesség” akár negyven évig is eltarthat.

Ezt a támadást is sikerült visszaverni, de nem dőlhetünk hátra. Rackete kapitányt meghívták az Európi Parlamentbe, hogy a kötelező betelepítési kvótát népszerűsítse bevándorláspárti NGO-k által gerjesztett “válsághelyzetről” meséljen. Párizs városa Médaille Grand Vermeil de la Ville de Paris kitüntetéssel jutalmazza és 100,000 eurót ad az SOS Méditerranée újabb “tengeri mentési akciójához”. A középső-mediterrán migránsútvonalon dolgozó migránstaxik tehát újból kifutnak.

 

(Kép forrása itt.)