Kiszelly Zoltán
Kiszelly Zoltán politológus

Migráció, gátszakadás, világ(uk)vége

Tudtuk, mondtuk, tettük. Az újkori népvándorlás 2015-ös, eddigi tetőpontján csak Orbán Viktor és Magyarország állt a vártán. A magyarok tartották magasan a józan ész fáklyáját. Igazunk lett. Kárörömre azonban semmi ok. Most cselekedni kell!

A hivatalos verzió szerint Angela Merkel nem akart “csúnya képeket” a határokon, ezért nyitotta meg egyoldalúan a német határt “minden szír” előtt. Tudjuk, hogy onnantól minden migráns szírnek és kiskorúnak vallotta magát, hogy álmai földjére, Germany-ba jusson.

Berlin és Brüsszel több legyet akart a migránsok beeresztésével és kötelező szétosztásával egyszerre leütni: a lopakodó föderalizáció mellett az életerős fiatal férfiak százezrei vérfrissítésként megoldást kínálnak az öregedő és csökkenő lélekszámú európai társadalom problémáira. A kétmilliós tömeg integrálása lendületet ad a belföldi fogyasztásnak, és idővel enyhíti a kontinens minőségi munkaerő problémáját. Papíron legalábbis.

Azóta már tudjuk, hogy Merkel akkori va banque játéka azt a célt is szolgálta, hogy a “humanitárius imperializmus imperatívusz” jegyében Európát tovább lökje a föderális Európai Egyesült Államok irányába, hiszen a migráció örve alatt a határőrizettől a menekültügyi eljáráson át egészen az integrációig mindent Brüsszel hatáskörébe lehetett volna utalni. Az adósrabszolgaságból közös valutából kimaradó országok is bekerültek volna a zsákba. Kis híja volt, hogy nem sikerült.

Szívóhatás van, toló nyomás nincs.


Történelmi tapasztalataink (Gárdonyi Géza örökérvényű műve, az Egri Csillagok)  alapján mi, magyarok sokadszorra vállaltuk Európa védőbástyájának szerepét. A kormány fizikai és jogi határzárat emelt, a visegrádi országok és Ausztria segítségével megerősítette a schengeni külső határ őrizetét. Ahogyan azt az uniós szabályok előírják.

Orbán Viktorra óriási nyomás nehezedett külföldön és az ellenzék örök  szégyenére, belföldön is. A kormány ismét demokratikus eszközhöz nyúlt, és nemzeti konzultáción, illetve népszavazáson kérdezte meg a magyarokat a migrációról. A németek, osztrákok, svédek véleményére senki sem volt kíváncsi.

Mi történik most? Egy másik va banque játékos, Erdoğan Szíriában és Líbiában is vesztésre áll, a török gazdaság a bőség évei után lelassult, a török líra értéke csökken. A holtpontról való elmozdulás reményében Ankara így beváltotta régi fenyegetését, és kinyitotta a migráns zsilipet. Már nem csak pénz kell nekik. Észak-Szíriából a kurdok szállásterületéből kihasítanának egy darabot, hogy oda az EU pénzén, török cégek és munkások felépítsenek kétmillió szírnek egy biztonsági zónát. Az ötletért rajtuk kívül senki sem lelkesedik.

Milyen lehetőségek állnak előttünk? Magyarország biztonságban van, hiszen a határkerítés működik. A mostani migránsok már Németországban, Svédországban vagy Ausztriában élő rokonaikhoz akarnak menni, és “nem értik”, hogy ehhez miért kérnek tőlük vízumot és útlevelet.

A labda az eddigi befogadó országoknál pattog, és már nem ússzák meg “csúnya képek” nélkül. Bizony-bizony nekik is vissza kell(ene) térniük a józan észhez és azt kéne tenniük, ami Magyarországon és az USA-ban már valóság, Salvini és Herbert Kickl belügyminisztersége alatt Olaszországban és Ausztriában is működött:

A külföldről finanszírozott, politizáló NGO-kat a törvény erejével kell kiszorítani a politikából. Naná, hogy Soros! A határokat védeni kell, nem pedig “menedzselni”, ahogy azt Brüsszelben mondják. A felpuhított nemzetközi szerződéseket felül kell bírálni, az érzékenyített nemzetközi bíróságok hatáskörét vissza kell nyesni! A szomszédos országokat rá kell venni határaik őrzésére, az elutasított menedékkérőket pedig hazájukba kell toloncolni. Ehhez előbb ki kell kényszeríteni az együttműködésüket. Donald Trumpnak ez sikerült.

Gondoljunk csak bele, mi történne a kibocsátó országokban, ha az életerős lakosságfelesleg nem tudna Európa felé indulni? Ha eljutna hozzájuk az üzenet, hogy nem lehet a kontinensek között vándorolni.

Ehhez a globalista német és brüsszeli politikusoknak át kéne lépni a saját árnyékukon. Be kéne ismerniük, hogy amit eddig tettek és mondtak, az téves volt. Merkelnek és társainak azonnal távozni kéne a közéletből! Nem fognak.

És ami a legfontosabb: Őszintén kell beszélni! A mostani migrációs hullám nem létszáma miatt okoz gátszakadást. Az elmúlt öt év berlini és brüsszeli politikája szemünk láttán kerül a kukába. A globalisták eddigi világa a Koronavírussal és az újkori népvándorlással látványosan omlik össze. Kísérletezhetnek tovább, vagy ők is járhatnak a józan ész útján. Mint mi.

 

(Kép forrása itt.)