Máthé Áron
Máthé Áron történész

Miért szavazok NEMMEL? 3.

Azért szavazok nemmel, mert európai vagyok, és azt akarom, hogy Európa is európai maradjon.

Azért szavazok nemmel, mert ez az én világom, ahol el tudok boldogulni, de legalábbis kiismerem magam. Azért, mert azt gondolom, hogy egy svindli áll az egész „migrációs válság” mögött. Akik propagálják, népszerűsítik, nagyobb részben elvakult, bigott lelkek. Akik meg „menekültként” megjelennek, azok meg megvetnek engem és a befogadó Európát. Akik pedig az egészet finanszírozzák és szervezik, azok vagy embercsempészek – tehát közönséges bűnözők – vagy pedig „filantróp” társadalom-átalakítók. Filantrópságukból éppen csak az európai őslakosokra nem futja.

(Kép forrása: itt.)


Azért szavazok nemmel, mert nincs bűntudatom azért, mert fehér a bőröm. Nincs bűntudatom semmiféle múltbeli történet miatt, sőt, inkább úgy gondolom, hogy a szűkebb és tágabb értelemben vett hazám igazán sokszor esett áldozatul azoknak, akikre most úgy hivatkoznak, hogy adósságunk van velük szemben. A jelen miatt sincs bűntudatom: nem azért vagyunk jobb módúak errefelé, mert mástól vettük el a kenyeret, hanem azért, mert az előttünk járók megdolgoztak érte.

Azért fogok nemmel szavazni, mert sem a jelent, sem a múltat, sem pedig a jövőt nem akarom kidobni. Nem akarok esélyt adni egy olyan kultúrának, amely gond nélkül robbantja fel Palmyra romjait, vagy lövi szét a Buddha-szobrokat. Nem akarok esélyt adni egy olyan világnak, amely a Mad Max filmekből kilép a valóságba. És nem akarok olyan jövőt sem, ahol másodrendű állampolgárként egy ideig még megtűrnek, azután meg lehet bármi.

Azért szavazok nemmel, mert ez az én otthonom, és azt akarom, hogy az is maradjon!