Lánczi Tamás
Lánczi Tamás politológus

Miért szavazok NEMMEL? 1.

Másfél éve a baloldal azt mondta, hogy nem létezik tömeges migráció. Mi azt állítottuk, hogy létezik, és a veszélyt komolyan kell venni. Sajnos igazunk lett.

Később a baloldal váltig állította, hogy akik be akarnak jönni, egytől-egyig segítségre szoruló menekültek. Mára kiderült, hogy sem jogi, sem egyéb szempont szerint nem menekültek, hanem migránsok. Egy újkori népvándorlás résztvevői. 

Aztán arról vitatkoztunk, hogy a migránsok közt megbújva terroristák, bűnözők áraszthatják el Európát. A baloldal ezt is tagadta, hiába hoztunk fel észérveket. Sajnos később ismét bebizonyosodott, hogy igazunk van. 

(Zavargás a Horgos-Röszke határátkelőhelynél tavaly szeptemberben.)


Aztán arról vitatkoztunk, hogy meg kell-e védeni a határainkat? A baloldal azt mondta: a kerítés fölösleges. Ma már tudjuk, hogy a baloldal ebben is tévedett. Azóta mindenki kerítést épít.

Aztán a baloldal azt állította, hogy a migránsok magasan képzett munkaerőt jelentenek, akikre szüksége van Európának. Mára kiderült, hogy másfél millió bevándorlónak elenyésző töredéke állt munkába. Sajnos ebben is igazunk lett.  

Aztán arról vitatkoztunk, hogy Európa képes-e ennyi embert eltartani. A baloldaliak amellett érveltek, hogy meg se kottyan pár millió bevándorló az 500 milliós kontinensnek. Mára bebizonyosodott, hogy egy ilyen méretű népvándorlásba belerokkan Európa. 

Ma pedig arról vitatkozunk, hogy a tömeges migráció két generáción belül lerombolja-e Európát. Én azért szavazok nemmel, mert nincs kedvem megvárni, amíg ebben is igazunk lesz.