Megadja Gábor
Megadja Gábor eszmetörténész

Mérsékelten fiktív beszélgetés egy emigránssal 2040-ből

Jó hírek Igaz Európából.

- Mikor távozott Magyarországról?

- 2018 után disszidáltam, miután elviselhetetlenné vált a légkör otthon. Egy pillanatra sem bántam meg.

- Jobb Németországban?

- Először is, nem Németországnak hívjuk már, hanem Igaz-Európának. Ahol Önök élnek, azt meg Hitszegő Európának.

- Hitszegő?

- Igen, mert hátat fordítottak a tolerancia, az elfogadás és a sokszínűség értékeinek. Ezért hitszegők Önök.

- Amit itt magunk körül látunk, az volna a sokszínűség és a tolerancia?

- Igen. Itt senki sem gyűlölködik, mint a hitszegőknél. Mindenki elfogadja a különbözőségeket.

(Kép forrása: itt.)


- De hiszen bevezették a saríát, gyakorlatilag muszlim törvények szerint élnek. És ha körbenézek, nem épp a sokszínűséget látom.

- Persze, mert elvakult. Kötelező a muszlim viselet, ezért amit lát, az sok nikáb, hidzsáb és burka. Ja, és mi különbséget tudunk tenni ezek között, nem úgy, mint maguknál!

- Hol dolgozik?

- A European Intifada-nál. Ezt közösen finanszírozza a Salah Abdeslam Alapítvány és a Mehmet Ali Agca Kutatási Alap. Az a célunk, hogy egy toleránsabb világot építsünk, vagy legalább is megőrizzük Igaz-Európát olyannak, amilyen. Sosem volt jobb munkahelyem!

- Visszatérve Németo… Igaz-Európára, milyen itt az általános politikai helyzet?

- Teljesen normális mederben zajlik minden, nem úgy, mint Önöknél, ahol a gyűlölet és a kirekesztés uralkodik mindenütt. A CDU immár 15 éve kormányoz együtt a Sharia 4 Europe-pal, a legnagyobb egyetértésben. Nincsenek komoly viták, béke van.

- Ennek a békének mintha komoly ára lenne. Mindennaposak a támadások Önöknél azokkal szemben, akik nem kívánják alávetni magukat az iszlám törvénykezésnek.

- Igen, akadnak még szélsőjobboldali elemek. A velük szembeni indulatok szerintem érthetőek. És különben is, mi itt teljesen másképp kezeljük az ilyen incidenseket, mint Önöknél, ahol nincsenek is incidensek, de azért hisztiznek! Ha itt a járőrök megkéselnek valakit, amiért nem tartja be országunk törvényeit, nem kezdünk el óbégatni, nincs nagy haddelhadd. Csak megyünk tovább, mintha mi sem történt volna, az élet megy tovább. Bedobunk egy török kávét.

- Kávét? Sör, bor, egyebek?

- Tilos ilyesmit fogyasztani. Egyébként ez jó hatással van a polgárságra. Mindenki józan, nincs ittas vezetés. És mindenki mosolyog. Állítólag a nők is. A közel-keleti konyha pedig kiváló, mindenki megszokta már.

- Nem érzi kényelmetlenül magát, hogy az európai kulturális háttérrel ilyen szabályokhoz igazodik? Hogy mindennapos az erőszak azokkal szemben, akik ezt a hátteret nem kívánják elhagyni?

- Ez ócska propaganda. Ön most más sem tesz, csak igazolni akarja az autoriter vezetőjének gyűlölködő politikáját. És különben is, senki sem hal bele a napi ötszöri imába. Igaz-Európa integráns része az Ummának.

- Nálunk nincsenek ilyen támadások, és úgy élünk, ahogy szeretnénk, ahogy mindig is éltünk…

- Ugyan már! A gyűlölet légkörében tengődnek, mi pedig itt, Igaz-Európában a békét élvezzük. Sehol sincs gyűlölet. Ha választanom kell, én a müezzin hangjára ébredek inkább, és nem a migráns1-re! Zongorázni lehet a különbséget. Önök azzal riogattak mindenkit, hogy borzalmas világ jön, ehhez képest béke van, nyugalom, elfogadás és tolerancia. Szemben azzal, ami Önöknél dívik…

- Ezek szerint minden a legnagyobb rendben.

- Jobb már nem is lehetne a helyzet.

- A nyilvános lefejezések sem zavarják?

- Kétségtelenül vannak kellemetlenségek, de van, amit meg kell tenni. A múlt arra tanít minket, hogy keményen kell fellépni a szélsőjobboldali elemekkel szemben.

- Üzen valamit haza?

- Nekem Igaz-Európa a hazám. A hitszegő régiónak azt üzenem, hogy ne higgyenek a hazug, kirekesztő propagandának, itt mindenki szeret élni. Arra bátorítok mindenkit, hogy költözzön hozzánk, szívesen látjuk. Szálem alejkum!