Kiszelly Zoltán
Kiszelly Zoltán politológus

Merkel még nem végzett

Angela Merkel bejelentette távozását, ám mielőtt lelép a színről, egy-két dolgot még el akar intézni. Az egyik az ENSZ migránsbetelepítési paktumának elfogadtatása, ami még szélesebbre nyitná a kaput az Európába és ezen belül Németországba igyekvő tíz- és százezrek előtt.

Az ENSZ Globális Migrációs Paktumát december 10-én írják alá, ami egy új időszámítást hozna az emberiség történetében. Hivatalossá tenné az újkori népvándorlást.

Az ENSZ a migrációt pozitív folyamatnak tartja és ezért világméretben megkönnyítené szabályozná a vándorlást. Ha egy migráns, akár embercsempészek segítségével, eljut Európába és felmondja a Soros-hálózat szervezetei által kis füzetekbe foglalt mesét, jó eséllyel kap menedékjogot.


Aki nem tudja/akarja megát homoszexuálisnak vallani, vagy éppen nem vált az úgynevezett “gendertudomány” által meghatározott 32 nem valamelyikére, annak ott a berlini nagykoalíció javaslata, a “sávváltás”.

A “sávváltás” lényege, hogy az elutasított menedékkérőből munkakereső lesz, így ő is az ígéret földjén maradhat. Az a migráns pedig, aki nem kap menekültstátuszt, és nem is dolgozik, annak már csak párat kell aludnia, és itt lesz a garantált uniós alapjövedelem. Mintha Marx Károly álma valósulna meg a kommunista társadalomról.

Az EU egy 2010-es tanulmánya szerint az akkor 82 millió német mellé még bőven befér további 192 millió migráns, így a „szép és új” Németország akár 274 millió embernek is otthont adhatna.

Minderről persze a németeket nem kérdeznék meg. A tárgyalásokért felelős külügyminisztérium elsunnyogta a vitát, és ha az USA és Magyarország után nem lépnének ki sorra Németország szomszédjai is a megállapodásból, az egész ügy fel sem tűnt volna. Néhány CDU-s képviselő felvetette, hogy a migrációs paktum nem tesz különbséget a gazdasági és munkamigráció között, ám hamar lehurrogták őket.

Az alábbiakban a közösségi oldalak német kommentjeiből szemlézünk, miként is látják a németek a rájuk váró jövőt:

-      Valéria: Állítsátok meg ezt az őrültséget, ameddig még lehet!

-      Jochen: A paktum mind a 23 fejezete így kezdődik: “Elkötelezzük magunkat” és “ezek alapján jogokat fogunk megadni, vagy meglévő jogosultságokat kiterjeszteni”…

-      Martina: Miért nem hozzák nyilvánosságra a paktum szövegét és hagyják, hogy az emberek döntsenek róla? Itt valami nagyon nem stimmel!

-      René: Miért ne írnák alá? Merkel szerint úgy sem kötelező! Szatíra vége.

-      Thomas: A paktum nagyon rossz üzenetet küld ki a világba!

-      Rolf: Biztos megint csak a gonosz jobbosok kritizálnak. Küldjük őket is azonnal nyugdíjba!

-      Dirk: Már sokkal korábban fel kellett volna szólalni Merkel és Brüsszel ellen!

-      Patrick: Amint anyuci elkezd búcsúzni, rögtön megjön a képiviselők esze!

-      Kathrin: Egyre több ország száll ki a paktumból: USA, Magyarország, Ausztrália, Ausztria, Csehország, Lengyelország. Izraelben és Svájcban is a kilépést fontolgatják. — Csak van valami oka???

-      Günther: Végre bekopogtat a józan ész a CDU ajtaján. Ha most még Merkelt is kirakják a kancellári székből, felcsillan a remény.

-      Carsten: A dokumentum nem különbözteti meg a politikai és jóléti migránsokat és ezt szerintem jogosan kifogásolják.

 

(Kép forrása itt.)