Kiszelly Zoltán
Kiszelly Zoltán politológus

Kritizáltak minket? Most megmutathatják!

Sokáig Magyarország volt az újkori népvándorlás frontországa. Kaptunk hideget-meleget. Miközben a bevándorlásbarát nyugati politika és média továbbra is hurráoptimista, addig a migránsok el nem apadó áradatával a pályaudvarokon egye halkabbá válik a “Refugees welcome!”. Ezzel a korábban pökhendi bevándorláspárti politikusok hatalma is a végéhez közelít.

Viviane Reding bukott uniós biztos szerint a “kútmérgező” Orbán Viktor által vezetett Fideszt ki kéne zárni az Európai Néppártból. Az egyébként szintén néppárti politikus ezzel pont az európai liberálisok és szocialisták követelését hangosítja fel, akik a “Tavares-jelentéssel” felsültek, és jobb híján most ezzel próbálkoznak.

A Bilderberg-talákozón is járt Reding azt már nem teszi hozzá, hogy Orbán Viktor a magyarok és a nyugati kommentelők elsöprő többsége által támogatott politikát folytat, ami az uniós jog betartására és betartatására épül. Ha lefordítjuk, akkor Reding azt követeli, hogy a magyar kormányfő a magyar, osztrák, német, szlovák, lengyel közvéleménnyel, valamint az EU tételes jogával szembemenve válassza az öngyilkos politikát, mindenkit engedjen be, vagyis csináljon Magyarországból egyetlen nagy menekülttábort!


Erdogan török elnök közben már arra figyelmezteti a bolgár miniszterelnököt, hogy készüljenek fel 10 millió(!!!) további “szír” menekült érkezésére. A korábbi tapsikolós és lufis képeket látva, ez a tömeg is Németországba akar menni, ahová Ausztrián keresztül vezet az út.

A korábban pökhendi osztrákokra egyébként is rájár a rúd. Faymann szocdem kancellár szerint “ha csak kerítéssel lehet megállítani a migránsokat, akkor inkább engedjük őket!”. Eddig nem is volt ezzel különösebb baj, a migránsok úgyis Németországba akartak menni és Merkel német kancellár szerint a “menedékjog nem ismer felső létszámkorlátot”, így a németek mindenkit beengedtek.

A németek türelme minden tízezer bevándorlóval csökken, így a német közvélemény lassú fordulását már a közvélemény-kutatások is mutatják. Merkel népszerűségi indexe 50% alá zuhant, ő maga két helyet esett vissza a politikusok rangsorában.

Németország befogadó kapacitása már a bevándorlásbarát szövetségi elnök szerint is korlátozott, így eztán nem fogadnák be nyakló nélkül az Ausztria felől érkező migránsokat. Lehet, hogy a migránstömegek pont a sorsdöntő október 11-i bécsi helyhatósági választás előtt fognak emiatt az alpesi országban feltorlódni?

Faymannak ezek szerint bőven lesz lehetősége bemutatni, hogy miként is kell(ene) a bevándorlókkal bánni. Persze az is lehet, hogy az bécsiek útilaput kötnek a várost 70 éve vezető szocdemek talpára, Faymannak le kell mondania, és egy előrehozott választáson a bevándorlásellenes erők nyernek.

(Migránsok az osztrák-német határon)

A korábban szintén kioktató és “ejropéer” horvát miniszterelnök, Zoran Milanovic kormánya egy egész napig(!!!) bírta a migránsáradatot. Az államcsőd szélén táncoló ország vezetője hetekig sértegette Magyarországot. Amikor a magyar határzár Röszkénél kiállta a “9 útleveles menekült” és mások által szervezett terrortámadást, majd az újkori népvándorlás Szerbiából Horvátország felé kanyarodott, a horvátok uniós tagországként elkezdték a migránsokat érdemi regisztráció nélkül a magyar határra szállítani. Egy teljes határzárral még meg is zsarolták Szerbiát, azt követelve, hogy a szerbek ismét a szerb-magyar határra szállítsák a migránsokat.

A horvát parlament minapi önfeloszlatása egy utolsó utáni kísérlet arra, hogy a lejtmenetben lévő horvát baloldal elkerülje vereségét. A szerbekkel és magyarokkal folytatott szájkaratéval javítottak valamit helyzetükön, de a siralmas gazdasági helyzet előbb-utóbb utoléri őket.

A lengyel kormánynak is szembesülnie kell politikája “eredményével”. Ewa Kopacz kormánya a sorsdöntő szeptember 23-i Európai Tanácson a lengyel közvélemény helyett inkább Berlin elvárásaink felelt meg. Elárulták a Visegrádi országok közös álláspontját, így nem jött össze a románokkal közösen az a blokkoló kisebbség, amivel meg lehetett volna akadályozni a “vészhelyzeti” menekültkvótát. A Kopacz-kormány teljesítményéről a lengyelek október 25-én mondanak véleményt, az utcai tüntetések és a közvélemény-kutatások ott is a bevándorlásellenes ellenzék győzelmét vetítik előre.

Kopaczék ráadásul teljesen fölöslegesen szigetelték el magukat a V4 országok körében. Merkel kancellár már a 120,000 “egyszeri” kvóta elfogadásának másnapján újra előállt egy felső létszámkorlát nélküli, és állandó kvóta ötletével. A német kancellár nem adja fel, és az általa okozott német problémára egy európai megoldást akar találni.

Csak az idő kérdése, hogy a Törökországból Európa felé cammogó százezres és milliós migránstömegek tv-képei láttán a ma még fennhangon bevándorlásbarát európai politikusok mikor változtatják meg véleményüket, és hoznak a magyarhoz hasonló intézkedéseket. A szavazóik ugyanis ezt már tegnapelőtt elvárták volna tőlük.