Kiszelly Zoltán
Kiszelly Zoltán politológus

Itt a legújabb Soros-terv

A Soros-hálózat folyamatosan szállítja a bevándorlást támogató berlini politikusoknak és brüsszeli eurokratáknak az ötleteket. Azon persze már senki sem csodálkozik, ha ezek a javaslatok idővel a Juncker-bizottság előterjesztéseiben is megjelennek. Most éppen a 4. görög mentőcsomag apropóján csempésznék be a kötelező kvótát.

Az egyik Soros György hálózata által is támogatott berlini agytröszt, az ESI folyamatosan azon fondorlatoskodik, hogy miként lehetne nagyszámú idegen népességet Európába hozni és szétosztani.

Úgy csűrik-csavarják a dolgokat, hogy a) folyamatosan nagy számban érkezzenek migránsok Európába; b) a migráció maradjon az európaiak problémája; c) összeurópai megoldások irányába menjen a gondolkodás; c) a befogadást erkölcsileg felmagasztalják, a saját nemzet védelmét pedig önzésnek állítsák be; d) a migráció kérdéséhez mindig eurómilliárdok kötődjenek; e) a (kötelező) befogadási kvóták opciója ne hulljon ki a megoldási lehetőségek közül.

Van az a pénz!


Most éppen a küszöbön álló negyedik görög “mentőcsomag” adja felvetésük apropóját. Athénnek már “csak” 10-15 milliárd euróra lenne szüksége ahhoz, hogy visszatérhessen a nemzetközi pénzpiacokra. Ezt a pénzt most ahhoz a feltételhez kötnék, hogy Görögországban hozzanak létre újabb hot spotokat a Törökország felől érkező migránsok befogadására.

Ezekben gyorsan döntenének a menedékkérelmükről, és az elutasított menedékkérőket a Merkel-Davutoğlu megállapodás értelmében visszaküldenék Törökországba, ám helyettük azonos számban venne át az EU a török menekülttáborokból “igazi” menekülteket.

Ha mindezt lefordítjuk magyarra, akkor kiderül a javaslat diabolikus volta: Európában, az EU területén létrejönne egy mágnes, ami Görögországba vonzaná a jobb életet kereső tíz- és százezreket. A hot spotokban a görög/német/uniós bevándorlási hivatalnokok kiválogatnák a tömegből az agysebészeket és magfizikusokat “igazi“ menekülteket, akiket aztán kvóták szerint szétosztanának az unióban.

Az elutasított menedékkérőket a feltehetően zárt hot spotokból Törökországba toloncolnák, ám Ankara azonos számban küldhetne repülővel Európába migránsokat. Azt tudjuk, hogy Erdoğanék a képzett szíreket nem engedik ki, így valószínű, hogy nem befizetők, hanem leendő eltartottak érkeznek majd.

Amennyiben a mostani uniós csúcson ez a terv (még) nem menne át, úgy német- görög kétoldalú megállapodásként még mindig van esélye. Ezzel Merkel kancellár látszólag teljesítené a kétoldalú megállapodásokra tett vállalását és ki tudja, talán még a 2021-ben induló eurózóna költségvetés ígéretével megvett meggyőzött Macron Franciaországa is csatlakozik hozzá.

A német, görög és francia polgárok véleményére persze senki sem kíváncsi. Mint ez a gondolatkísérlet is mutatja, Berlinben és Brüsszelben nem tesznek le a kötelező kvótákról, így a migráció veszélye és a kvóta továbbra is fenyeget.

 

(Kép forrása itt.)