Kiszelly Zoltán
Kiszelly Zoltán politológus

Így lesz a marxistából újra bolsevik

Vajon hányszor lehet újra ugyanabba a folyóba lépni? A 100 évvel ezelőtti történelem a szemünk láttára ismétlődik. Százmillió halottal később a mai kávéházi Konrádok, szellemi proletárok és önjelölt világmegváltók, valamint a gimnáziumokban és egyetemeken általuk megtévesztett fiatalok újra vörös zászlókkal vonulnak a pesti utcákon. A munkások ma sem kérnek belőlük.

Ne legyenek kétségeink! A harmadik kétharmadot hozó év végén ugyanolyan ellenzékváltó hangulat van, mint amikor Bajnai Gordon hat éve zászlót bontott, a “Bitó-szalon” négy éve jeges vizes vödrökkel castingolt, vagy amikor idén Soros “civiljei” akarták megmondani, hogy ki a legesélyesebb ellenzéki jelölt.

Ezen az sem változtat, ha a parlamenti ellenzék egyre kétségbeesettebben küzd saját eljelentéktelenedése ellen. Miután a sárga láthatósági mellényes mozgalom — érdeklődés hiányában — kudarcba fulladt, bohócsapkát húztak és az 1900-as évek elejére emlékeztető obstrukcióval szabotálták az Országgyűlés munkáját.


Sanyarú helyzetük oka részben a saját maguknak állított csapdahelyzet. Az ötletparádéban a léc egyre magasabban van, és még mindig van három év a következő választásig. Erre a kihívásra az ellenzéki pártok a lehető legrosszabb választ adták, ugyanis a jövő májusi EP-választásig versenyben állnak egymással, és csak az önkormányzati választás előtt lenne érdemes helyi szövetségeket kötniük.

A Jobbiktól az LMP-ig közösen bohóckodó politikusok most már hivatalos egységfrontja látszólag azokat igazolja, akik szerint az ellenzéknek nem a parlamentben kell politizálnia. Az ellenzéki pártok mögött viszont nincsen utcára vihető tömeg, ezt az MSZP és a Jobbik túlóratörvény elleni “nagy” tüntetései is megmutatták.

Magyarország ugyanis nem Franciaország, ahol már tíz éve stagnál a gazdaság, a lecsúszás réme immáron a középosztályt is fenyegeti és az újabbnál-újabb terheket csakis a kisemberek vállára teszik. Ezért nem működik nálunk a sárga mellény.

A sokat hivatkozott munkások köszönik szépen, jól vannak. A termelésben folyamatosan nőnek a bérek, égető munkaerőhiány van és a jó szakmunkást végre megbecsülik. Magyarországon újra megéri dolgozni!

Mindezt egy polgári kormány hozta el a dolgozóknak, ezért sem kérnek a bevándorláspárti ellenzékből, akiknek így nem marad más, mint elődeiknek: A munkásosztályra hivatkozó marxista dogmát nekik is munkások nélkül kell képviselniük.

Innen már csak egy lépés a bolsevizmus, ahol a törpe minoritás kisebbség következetesen “többségnek” nevezi magát és csak antidemokratikus eszközökkel tud(na) hatalomra kerülni. Ebből lett a marxisták által világszerte meggyilkolt százmillió halott és az a negyven év, amiből most gyógyul ki az országunk.

(Kép forrása: Facebook.)