Kiszelly Zoltán
Kiszelly Zoltán politológus

Great Reset: Heti egyszeri húsevés

Vajon visszatérhetünk-e a járvány előtti életünkhöz? Ha a világ fura urain múlna, egyértelmű nem lenne a válasz.

A világnak kétévente egy teljes leállásra lenne szüksége a klímacélok eléréséhez, hiszen, ha mindenki úgy élne, mint az amerikaiak, akkor évente 3,5 Földre, ha mindenki úgy élne, mint mi, akkor kettőre lenne szükség. Célkeresztben az állattartás.

Miközben egyesek már epekedve várják az “arany” 1920-as évek szabadosságának és élvhajhászatának megismétlődését, a Nagy Újraindításban gondolkodó eliteknek más tervei vannak. Le is írták, el lehet olvasni.

A 2030-ig megvalósítandó célok egyike a hús- és tejfogyasztás érdemi csökkentése, vagyis a napi húsevés helyett visszatérne az a korábbi állapot, amikor a családok csak hetente egyszer (vasárnap) ettek húst. Ezt nem tiltással, hanem a környezetvédelmi és állatjóléti szabályok szigorításával, adóemeléssel, illetve tudatformálással kívánják elérni. Nézzük sorjában!


Jelenleg a Föld termőterületének majdnem felén takarmányt termelnek és az esőerdők irtásában is szerepet játszik a pálmaolaj kukorica és takarmányszója iránti növekvő igény. A szarvasmarhák és disznók nevelése, szállítása és a húsipari termékek exportja magas CO2-kibocsátás mellett történik és a négylábúakat tartják a globális metánkibocsátás egyik fő forrásának is. Dániában több malac él, mint ember.

Az uniós agrárpolitika már régóta nem a mennyiségi, hanem a minőségi termelést ösztönzi, amit csak támogatni lehet. Újabban az állatjóléti előírások szigorítása is egy szempont, amit szintén csak támogatni lehet, elvégre a “boldog” tyúkok, tehenek és malacok kevesebb gyógyszert igényelnek és talán egészségesebb termékeket adnak. Ezek a törekvések azonban nem csökkentették érdemben a kínálatot.

Amikor a németeket a húskombinátokban dolgozó kelet-európai hentesek sanyarú munkakörülményeiről kérdezik, mindegyik szörnyülködik és változást sürget, ám azt is hozzáteszik, hogy a grillszezonban sem akarnak négy-öt eurónál többet fizetni egy kiló húsért. Itt lép be a Great Reset, ami ha nem vigyázunk, és 2022-ben a globalista baloldali ellenzék jut hatalomra, minket is elér.

Joe Biden felvetette, hogy a Függetlenség napján (július 4.) “nem feltétlenül kell steaket enni”. Az idén kormányra készülő német Zöldek nyolc éve nem voltak ennyire finomak, ők egyesen kötelező “Veggy Days” (vegetáriánus napok) bevezetését követeltek a közétkeztetésben.

Uniós szinten is gőzerővel dolgoznak a hús kiváltásán és az új fehérjeforrások bevezetésén. Miután a FAO a rovarokat már “magas zsír-, fehérje-, vitamin-, rost- és ásványtartalmú, egészséges élelmiszernek” minősítette és az EU Élelmiszerbiztonsági Hivatal (EFSA) tudományosan is megvizsgálta a Tenebrio molitor (Közönséges lisztbogár) lárváit, most már a Bizottság is zöld jelzést adott.

Nem lisztkukac, "Novel Food".

Az európaiaknak ezt a delikáteszt persze nem a közkeletű “Sárga lisztkukac” név alatt akarják eladni, hanem a jól csengő és avantgárd “Novel Food” címkével. Ez alatt az olyan laboratóriumokban kikísérletezett, olcsón gyártható tömegtermékeket “élelmiszereket” értjük, amelyek 1997. május 15. előtt nem voltak forgalomban.

Egy pillantás a boszorkánykonyhába már sejteti a jövőt. Németországban az alábbi javaslatok forognak: Az állatjóléti intézkedések miatt az álltatartók költsége minimum 20-30 százalékkal növekedne, amit ők áthárítanak a fogyasztókra. A hús, tej, vaj és tojás ÁFÁ-jának a legmagasabb adókulcsba sorolása, ami most havi tíz euró többletterhet jelentene. Állatvédők egy “állatjóléti szolidaritási járulékot” vezetnének be minden adófizetőre, így a vegetáriánusokra is. Mások az állattartás CO2-kibocsátását a jelenlegi tonnánkénti 25 eurós díj duplájával terhelnék, ami nagyobb áremelést hozna.

Az elit az agymosás tudatformálás terén is támad. A fiatalok körében már most is trendi a vegán életmód. Most a sznobokat tekercselik át, így várhatóan számos elitétterem követi a három Michelin-csillagos New York-i Eleven Medison Park példáját, amely teljesen vegán étteremként nyit újra a járvány után. Csak a kávéhoz adnak majd tejet, a többi étel már a “Novel Food” irányába kacsintgat.

A világmegváltó globalista baloldal a járvány után a klímavédelem örve alatt akarja hatalmát megőrizni. Ezzel szemben mi, konzervatívok a szabadság pártján állunk, a választás szabadságának pártján. Mint egy jó étteremben, ahol a vendégek, és nem az elit igénye írja az étlapot.

(Kép forrása: Wikipedia)