migrációskrízis” címkéhez tartozó cikkek
Találatok száma: 167

Máthé Áron

történész

Miért szavazok NEMMEL? 3.

2016. szeptember 27.

Azért szavazok nemmel, mert európai vagyok, és azt akarom, hogy Európa is európai maradjon.

Azért szavazok nemmel, mert ez az én világom, ahol el tudok boldogulni, de legalábbis kiismerem magam. Azért, mert azt gondolom, hogy egy svindli áll az egész „migrációs válság” mögött. Akik propagálják, népszerűsítik, nagyobb részben elvakult, bigott lelkek. Akik meg „menekültként” megjelennek, azok meg megvetnek engem és a befogadó Európát. Akik pedig az egészet finanszírozzák és szervezik, azok vagy embercsempészek – tehát közönséges bűnözők – vagy pedig „filantróp” társadalom-átalakítók. Filantrópságukból éppen csak az európai őslakosokra nem futja.

(Kép forrása: itt.)

Teljes cikk

Galló Béla

politológus

Miért szavazok NEMMEL? 4.

2016. szeptember 28.

Koncentráljunk a lényegre, ha a felszínes fecsegések korában mégoly korszerűtlen is ez.

A népvándorlásba torkoló migráció a globális civilizációs válság része, melybe egyre mélyebbre fúrja magát az emberiség. A természet ostoba felélése, a humánumot megcsúfoló szociális egyenlőtlenségek, s persze a minderre vaksi politika háborús következményei köszönnek vissza benne: a migráció nem oka tehát a válságnak, hanem okozata.

(Migránsok a magyar-szerb határ közelében.)

Teljes cikk

Gát Ákos Bence

alapító elnök, Duel Amical

Miért szavazok NEMMEL? 5.

2016. szeptember 28.

Trianonban nem tárgyalhattunk erős pozícióból és helyettünk külföldi hatalmak döntöttek Magyarország sorsáról. Közel száz év elteltével hazánk újabb sorsdöntő vita előtt áll. Rajtunk múlik, hogy ezúttal sikerül-e megvédeni az ország érdekeit, vagy a magyar jobb- és baloldal egyaránt elveszíti beleszólását a bevándorlás kérdésébe.

„Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?” Aki azt szeretné, hogy továbbra is mi magyarok dönthessünk a hazánkba történő bevándorlás szabályozásáról, azaz arról, hogy kivel szeretnénk együtt élni Magyarországon, el kell menjen szavazni október 2-án, és a „NEM”-re kell voksolnia. A távolmaradás, „igen”-nel szavazás, vagy érvénytelen szavazat nagy felelőtlenség, mert lemondást jelent saját hazánk sorsának alakításáról.

(Kép forrása: itt.)

Teljes cikk

Kiszelly Zoltán

politológus

Miért szavazok NEMMEL? 6.

2016. szeptember 29.

Most olyat tehetek, amiről a németek, osztrákok és svédek csak álmodhatnak: Arról dönthetek, hogy kikkel (nem) akarok generációkra együtt élni, és mire (ne) költsék az adómat. Őket ugyanis nem kérdezte meg a saját kormányuk, hogy akarnak-e tíz- és százezerszám új polgártársakat, akiknek az új életét ráadásul — feneketlen hordóként — nekik kell finanszírozniuk.

Angela Merkel német kancellár egyetlen mondattal megváltoztatta Európát. Amikor azt mondta, hogy “minden szírt befogadunk, és egyet sem küldünk vissza!” Európa közepére egy messziről is jól látható “Welcome!” táblát akasztott. Erről nem kérdezte meg sem a németeket, sem az európaiakat. Németország önhatalmúan és egyoldalúan függesztette fel az uniós jogszabályokat. A következmények ismertek.

Teljes cikk

Ungváry Krisztián és a gyűlöletkeltés esete

2016. szeptember 30.

Lánczi Tamás

politológus

Ungváry Krisztián saját állítása szerint „az írástudó felelőssége” miatt aktuálpolitikai eseményt kell, hogy kommentáljon, könyveinek, tudományos munkásságának szentelt Facebook-profilján.

(Ungváry Krisztián, történész.)

A kommentár szövegét szerkesztett formában a HVG is átvette. A kérdés csak az: vajon írástudói felelőssége miatt kellett egy szándékosan felelőtlenséget propagáló viccpárt mellé állnia? Az alábbiakban tekintjük át Ungváry csúsztatásokat vagy direkt hazugságokat tartalmazó állításait.

Teljes cikk

Megyery Gerda

politológus

Miért szavazok NEMMEL? 7.

2016. szeptember 30.

Mert nem hiszek az „el lehet innen menni” dogmájában.

(Zavargás a Horgos-Röszke határátkelőhelynél tavaly szeptemberben.)

Felvilágosult fogyasztói társadalmunk egyre erőszakosabban próbálja elhitetni velünk, hogy minden csereszabatos. Ha már nem elég trendi a mobilod, cseréld le egy drágábbra. Ha meguntad a kocsidat, cseréld le egy nagyobbra. Ha sok a gond a pároddal, cseréld le egy jobbra. Ha nem kacsalábon forgó palota a hazád, költözz ki Londonba vagy Los Angelesbe.

Teljes cikk

Molnár Attila Károly

eszmetörténész

Fennmaradt levél 1526 nyaráról

2016. október 02.

Fennmaradt levél 1526 nyaráról, a címzett és a szerző nevét személyiségi jogok védelme miatt és az esetleges lengyel-cseh megtorlástól tartva nem közöljük.

Kedves Öcsém,

Lali királyunk azt írja csehül állunk, hadba hív minket, mert jönnek állítólag a törökök. Pedig csak ő áll csehül. A csendes többség ellene van, ezt tudja és érzi, ezért találta ki ezt a gyűlöletkeltő török veszély dolgot.

Természetesen kötelességünk megvédeni országunkat, ki tagadná ezt? De a török nem veszélyes. Nem akar senkit sem megtéríteni, megszállni sem akar minket, legfeljebb átvonulna, hiszen a célja Bécs vagy még tovább a gazdag német városok.  A tehetősebb átvonulók még pénzt is itt hagynának a szállásért, élelemért.  

Teljes cikk

Megyery Gerda

politológus

Kvóta-kísérlet francia módra

2016. október 13.

A francia kormány megkezdte a calais-i „dzsungel” felszámolását. A migránsok szétosztása tüntetéseket, atrocitásokat és félelmet provokál országszerte.

(Francia rendőr és illegális bevándorlók Calais-ben.)

A múlt héten 44 afgán férfi érkezett egy Párizs melletti község menekültszállássá alakított, használaton kívüli kórházépületébe. Fogadtatásukról sok mindent elmondható, csak az nem, hogy szívélyes lett volna. Betelepítésük előtt az menekültszállásnak kijelölt épületet megpróbálták felgyújtani, később pedig a néhány ezres település több száz lakosa tüntetett az intézkedés ellen. A település lakosai dühösek és félnek. Dühösek a kormányukra, amely a fejük felett határozott úgy, hogy migránsokat telepít községükbe. És félnek attól, hogy náluk is a kölni szilveszterhez hasonló támadások következhetnek – hiszen a menekültszállóra csak és kizárólag felnőtt férfiak érkeztek.

Teljes cikk

Megyery Gerda

politológus

A görög gazdasági csoda

2016. október 31.

Minél szembetűnőbbek az illegális bevándorlás okozta károk, a nyugati elit annál elkeseredettebben igyekszik bizonyítani az újkori népvándorlás társadalmi-gazdasági hasznát.

(Migránsok érzeknek Görögországba.)

Nem is olyan régen a német lapok diadalittasan számoltak be a bevándorlás egyik áldásos hatásáról, Németország népességének növekedéséről. A német „babyboom” –ról festett képet árnyalja, hogy a valóságban a német nők termékenysége alig változott, míg a migráns nők amúgy is magasabb termékenységi rátája nagy mértékkel emelkedett.

Teljes cikk

A többség a nemzetek Európája mellett

2016. november 15.

Lánczi Tamás

politológus

Közvélemény-kutatás: a magyarok rendkívül kritikusak a brüsszeli politikával szemben, de a többség kitart országunk uniós tagsága mellett.

Az év elején a Századvég Alapítvány reprezentatív felmérést készített az Európai Unió 28 tagállamában az európai polgárok közérzetéről és az Unióról alkotott véleményéről. A nyáron publikált kutatás világosan megmutatta, hogy az európai lakosság ugyan ragaszkodik az Európai Unióhoz, de elégedetlen az uniós intézményrendszer működésével.

2016 számos olyan eseményt hozott, amelyek alátámasztották a Project-28 felmérés eredményeit: gondoljunk csak a holland népszavazásra, az osztrák elnökválasztásra, a radikális, euroszkeptikus pártok további erősödésére, és – az európai polgárok elégedetlenségének legextrémebb megnyilvánulásaként – a brexitre. Ezek a történések rámutattak arra, hogy a polgárok véleményét és félelmeit figyelmen kívül hagyó brüsszeli politika feszítő erőként hat az Unióban, és rendkívül veszélyes a közösség egészére nézve.

Teljes cikk