Kiszelly Zoltán
Kiszelly Zoltán politológus

Great Reset: Génszabászat és eutanázia

Az ígéret szerint a jövőben már nem kell várni a szervdonorokra, mert az átültetéshez igényelt szerveket 3D nyomtatóval készítik el. Ez a vízió az orvosetika határait feszegeti, elvégre a Nyugat öregedő társadalmaiban egyre nagyobb szükség lesz a tudományra. Miközben a természet egyre több titkát sikerül megfejteni, az emberi élet értéke úgy alakul át “egyszeri csodából” egy tervezhető és beárazható költségtényezővé.

A társadalmi együttélés szabályait a politikának kell az adott társadalom értékrendje és kultúrája alapján meghatároznia. A nyugati társadalmakban ez az értékrend sokáig a keresztény tanításra és kultúrára épült, és annak ellenére maradt meghatározó, hogy nyugaton a felvilágosodás, keleten a totalitárius ideológiák támadták. Az a mondás, hogy nyugaton az “ateisták is a keresztény kultúra talaján állnak”, máig érvényes.

Ezek a hagyományos értékek már bizonyítottak, generációról generációra biztosították a kiszámíthatóságot, stabilitást és a fejlődést. Mi sem mutatja ezt jobban, mint az, hogy a globalista elitek saját életükben máig ragaszkodnak hozzájuk. A világ nagyobb része is ragaszkodik saját hagyományos értékeihez és ösztönösen ódzkodik a Woke-gender-ideológiától. A globalisták a nyugati társadalmakat azonban a Great Reset keretében át akarják formálni, ennek része az egészségügyi rendszerhez való hozzáférés korlátozása fizetőképesség általi szabályozása, ami pont az elöregedő társadalomban válik kulcskérdéssé.

Meddig mehetünk el?