Kiszelly Zoltán
Kiszelly Zoltán politológus

No gender!

Genderideológia és klímaszorongás — a globalista elitek most éppen e két államvallás szintjére emelt ideológiával próbálják a nyugati társadalmakat ellenőrzésük alá vonni. A minta a totalitárius társadalmakból ismert: aki nem azonosul szóhasználatában és a szimbólumok szintjén a hatalommal, azt előbb kiközösítik, majd üldözik. A “woke” jegyében zajló társadalom átalakítás ellen azonban már formálódik az ellenállás.

A globalista elitek gondolkodásának kiindulási pontja nem változott: ha mindenki úgy élne, mint mi, nyugatiak, akkor az emberiségnek egy évben három Föld erőforrására lenne szüksége. Mivel Ázsia is kezd felzárkózni a fogyasztói társadalmak sorába, a Föld erőforrásai iránti igény is növekszik. A klímaváltozás elleni fellépésnél, mint minden társadalmi változásnál, van egy (szerves fejlődésű) piacgazdasági és egy (erőltetett) ideologikus út.

A helyzet paradoxona, hogy pont a magát “demokratikusnak” nevező Nyugat járja az ideologikus utat. A klímaszorongás és a genderideológia útját, amely a felülről indított (top-down) társadalom átalakítás eszközéül szolgál. A klímaszorongás már jelen volt a nyugati társadalmakban, ám sokáig technológiai problémának tűnt. Ahogy az 1970-es évek olajár sokkját az atomenergiára való áttéréssel tompították, úgy most a fosszilis üzemanyagokat is elkezdték növényi alapú (biodízel) vagy elektromos megoldásokkal felváltani.

Floridában kampánytéma lesz.