gender” címkéhez tartozó cikkek
Találatok száma: 9

Józan ész: versenyelőny

2016. május 11.

Igaz, hogy a józan ész tiszteletét egyre gyakrabban nélkülöző 444.hu közölte a hírt, na de akkor is…

Szóval a 444 távirati stílusban közli, hogy a távoli – és nyilvánvalóan hazánknál sokkal, de sokkal haladóbb Izlandon – gyermeket szült egy 19 éves férfi. Igen, jól olvassák: egy férfi. És mindezt minden kritika és kérdésfelvetés nélkül leközli egy viszonylag olvasott magyar portál. Persze tudom, hogy velem van a baj, és nyilvánvalóan még sokmillió honfitársammal. Hovatovább Közép-Európa nagy részével komoly baj van. Hogy miért? Azért, amiért nem képes elsőre felfogni, hogy ugyan már hogyan lehet annyira megerőszakolni a természet törvényeit, hogy férfiak is képesek legyenek szülni. Egy pillanatig persze fejtörést okozhat a válasz megtalálása, de aztán kiderül a pofonegyszerű trükk, ami nem más, mint hogy az egész egy óriási hazugság. Ugyanis nem férfi adott életet az izlandi kislánynak, hanem természetesen egy nő. Egy olyan nő, aki minden biológiai adottsággal rendelkezik ahhoz, hogy gyermeket tudjon szülni. Továbbá van még egy érdekes tényező az izlandi nő – ó, pardon férfi – gyermekáldásában, ugyanis van egy élettársa. Nem fogják kitalálni, egy férfi.

(Kép forrása: itt.

Tehát kezdjük az elejéről: Izlandon egy nő, aki valamilyen oknál fogva férfinek képzeli magát, életet adott egy lánygyermeknek, akinek az édesapja egy izlandi férfi, aki történetesen a hölgynek (?) a párja (sic). Van hír? Nincs hír. Azaz, de, mégis van. A hír pedig az, hogy a politikai korrektség és az emberi jogi fundamentalizmus önmaga paródiájává vált. Persze ez nem újkeletű sztori, de azért mégis felkapja az egyszerű, „mucsai”, „provinciális” közép-európai ember a fejét, ha a fentiekhez hasonló híreket olvas. És az egészben az a legszörnyűbb, hogy a pc oltárán a liberális értelmiség feláldozza a maradék józan eszét is. Nem tudni, hogy vajon magukat is hülyének nézik-e, amikor olyan képtelenségeket közölnek pókerarccal, hogy férfi szült gyermeket, vagy csak az olvasóikat tekintik teljesen ostobának. De félő, hogy ők tényleg elhiszik, amit írnak. És ez nem csak a homoszexuális propaganda ki tudja hányadik vadhajtásának normálisként való beállítására igaz, hanem szinte már mindenre, amit a liberális pc-vezérelt elit a nyilvánosság előtt kommunikál. Szerintük idegen kultúrából érkező bevándorlók milliói áldásos hatással vannak Európára, ezen felül a legfontosabb kérdés teljesen nyilvánvalóan az azonos neműek házasságának minden EU tagállam általi elismerése. Ja, és persze ingyenes gender studies a migránsoknak. Mi más? Képzeljük el egy pillanatra, ahogy a szír menekült férfiak a homoszexualitást népszerűsítő egyetemi előadásokon tapossák egymás sarkát valahol egy nyugat-európai egyetemen.

Teljes cikk

Apa, anya, gyerekek

2016. november 19.

Mielőtt a she és he végképp feloldódna egy semlegesnemű elegyben és mielőtt a gyerekek anya és apa helyett 1-es és 2-es számú szülőkről beszélnének, szükségessé vált, hogy mindeddig magától értetődő evidenciákat mondjunk ki és lássunk el törvényileg is erős védelemmel. Így vált védendő értékké a házasság, mint férfi és nő életközössége és az ezen és/vagy leszármazáson alapuló család intézménye.

„Magyarország védi a házasság intézményét, mint férfi és nő között, önkéntes elhatározás alapján létrejött életközösséget, valamint a családot, mint a nemzet fennmaradásának alapját. A családi kapcsolat alapja a házasság, illetve a szülő-gyermek viszony.” Így rendelkezik Alaptörvényünk, melynek részleteit a Családok védelméről szóló sarkalatos törvény (2011. évi CCXI.) bontja ki.

Teljes cikk

A normalitásért minden nap meg kell küzdeni

2017. február 16.

Ronald Reagan úgy gondolta, hogy a szabadság mindig pont egy generációnyira van a kihalástól, ezért folyamatosan küzdeni kell annak fenntartásáért. 2017-ben sem változott e tekintetben szinte semmi, pusztán egy apróság: hogy a fenti örökérvényű gondolatban a „szabadság” szót lassan felváltja a „normalitás”.

Magyarországon és talán egész Közép-Európában hajlamosak vagyunk mi magyarok, illetve lengyelek csehek, szlovákok stb. azt gondolni, hogy a józan ész minden aspektusát nélkülöző abnormális ideológiák Európának ebben a szegletében nem válhatnak uralkodó világnézetté, hiszen az emberek többsége egyszerűen képtelen azokkal azonosulni. Talán ez igaz is. Csak az nem biztos, hogy ez örökké így marad. Minden jó és rossz dolog, ami Nyugaton már létezett, csupán kis késéssel, de mindig „megérkezett” hozzánk is.

(Kép forrása: itt.)

Teljes cikk

A kommunizmus egyik utolsó maradványa: a nemzetközi nőnap

2017. március 08.

Mi sem bizonyítja jobban, hogy a marxizmus a liberális gender-ideológusok és a progresszív média akolmelegében talált új otthonra, mint a nemzetközi nőnap. Rövid kitekintésként azért annyit mindenképpen jegyezzünk, meg, hogy a nőnapnál kommunistább „ünnep” kevés maradt fent a rendszerváltást követően.

Szerencsére a kommunistából liberálissá vedlett értelmiségiek már nem ünnepeltetik velünk november 7-ét és hazánk „felszabadulását” sem április 4-én. Viszont egy valami megmaradt nekik, a Clara Zetkin, német szélsőbaloldali feminista (ő tekintett ránk évtizedekig az NDK 10 márkásáról) által meghonosított nőnap ünnepeltetése. Persze, mint minden egyes progresszív kezdeményezést, a nőnapot is egy támogatandó cél köntösébe bujtatják hőn szeretett kulturális marxistáink. Hiszen tényleg minden normális ember úgy gondolja nőnap nélkül is, hogy a nők és férfiak a törvény előtt egyenlők kell, hogy legyenek stb.

Teljes cikk

A progresszív őrület nem ismer határokat

2017. szeptember 29.

Tényleg jobb félni és megelőzni, mint megijedni. Ha bárki azt gondolná, hogy a nyugat-európai és észak-amerikai kampuszokon már szinte megszokott gender- és safe space-őrület nem tud begyűrűzni Magyarországra, az nagyon téved.

Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy csupán azért, mert minket a kínkeserves 40 évnyi kommunizmus távol tartott hosszú ideig mindentől, ami nyugati – így a rossztól is – ezért „védve vagyunk” a jelenkori nyugati elmebetegségekkel szemben is. Hát sajnos nem. Az, hogy az ELTE genderkurzust indít, már önmagában kétségbeejtő. A genderideológia ugyanis annyira káros már rövidtávon is, hogy ha mainstreammé, de akár csak elfogadottá válik egy társadalomban, akkor nemhogy a fogyasztási szokásokat, de még a demográfiai mutatókat is könnyen befolyásolni tudja. Egyszóval: életveszélyes.

Teljes cikk

Ifj. Lomnici Zoltán

alkotmányjogász

Amikor Európa megelőzi az Egyesült Államokat

2017. december 07.

A harmadik nem alkotmányos térhódítása és hatásai.

Miután a német Alkotmánybíróság döntésében az un. harmadik nem kategóriájának felállítása kapcsán egyfajta mérföldkőnek számító határozatot hozott, újra felélénkültek a szakmai és társadalmi viták a gender-elmélet, illetve az interszexuális kapcsolatok, továbbá a melegek jogai vonatkozásában – nem csupán Németországban. Az ENSZ adatai szerint a föld népességének 1, 7 %-a vagy interszexuális, illetve „tipikus férfi vagy női nemi karakter” nélkül született, amely körülmény fakadhat hormonális, genetikai és anatómiai okokból. Nepál volt az első, ahol 2007-ben a harmadik nemet elismerték, azóta többek között Málta és Ausztrália is engedélyezte a nemcsak kétfajta nemet feltüntető útlevél és személyi igazolvány bevezetését – és felkészül Norvégia, Skócia valamint Nagy-Britannia. Az Egyesült Államokban azonban még messze nem beszélhetünk teljes körű elismerésről, gyakorlatilag Kalifornia állam az egyetlen az 51-ből, ahol a harmadik nem megjelölés hivatalos okiratokon is felbukkan. Mindeközben a konzervív Nemzeti Fegyverszövetség erőfeszítéseket tesz, hogy egyre több nőt, kisebbséghez és az LMBTQ közösséghez tartozót vonjon be támogatói körébe a TIME beszámolója alapján.

Teljes cikk

Kiszelly Zoltán

politológus

Gender? Akkor ez is biztos Soros!!!

2018. augusztus 19.

…és tényleg! Az úgynevezett gendertudomány kipaterolása a hazai egyetemekről nem csak a mentális higiéniának kedvez, de kőkemény nemzetbiztonsági kérdés is. Az ugyanis a jogi határzár megerősítése, ami lassítja a Soros-hálózat által mozgatott migránsok beáramlását.

“Éppen nemet váltok!”, “Homoszexuális/transzszexuális vagyok!” – csak néhány varázsszó a Soros-hálózat által kiadott többnyelvű brossúrákból, amiket a jobb életet kereső migránsok “menekülők" között osztogatnak. Aki az európai jogrend kiskapuira szabott meséket betanulja és felmondja, nagyobb eséllyel kap menekültstátuszt a vén kontinensen.

Ez a tudás sokáig csak kevesek előtt volt ismert, és jellemzően a Calais-nál lévő “dzsungel” lakói adták egymásnak tovább, hogy Angliába érve, ilyen legendákkal javítsák maradási esélyeiket.

Az újkori népvándorlás 2015-ös (eddigi) első csúcsévében már a Welcome to Europe szervezet füzetecskéit osztogatták, amelyben a gender fejezetben szépen leírták, hogy milyen esetben maradhat valaki “társadalmi nemisége” sérelmei miatt Dániában, Hollandiában, Olasz-, Spanyol-, vagy Svédoroszágban.

Szodoma és Gomora.

Teljes cikk

Újbeszél az unióban

2018. december 28.

Lánczi Tamás

politológus

Szerencsére az óév utolsó napjaira sem maradunk jó hír nélkül. Az Európai Parlament karácsonyra egy új, gender-semleges szótárral látta el a Parlament fordítóit, akiknek a jövőben nem kell azon töprengeni, hogyan szabaduljanak meg az olyan bűnös szavaktól, mint chairMAN, policeMAN, vagy MANkind.

A nyelvcsere kedvelt eszköze az elnyomó rendszereknek, hiszen ezen keresztül lehet leginkább átalakítani az emberek gondolatait. Ennek a jelenségnek a hátterét írja le a Sapir–Whorf-hipotézis, amely kimondja, hogy az anyanyelv nem csupán a gondolataink formába öntésére szolgáló eszköz, hanem azt is alapvetően meghatározza, hogy milyenné válik a gondolkodásunk. És ezt ismerte fel Orwell is az 1984 c. regényében, aki a már a közhellyé kopott, de találó „újbeszél” kifejezéssel írta le, miként fosztja meg az elnyomó hatalom a nyelvet kifejezőképességétől, differenciáló képességétől, majd pedig az értelmétől. Regényében a Párt válik a nyelv kizárólagos alakítójává. Nos, ha valaki, hát Orwell lakva ismerte a kommunistákat, szóval tudta, miről beszél.  

Teljes cikk

A nőnap aktuális üzenete: hagyjuk meg férfinak a férfit, nőnek a nőt!

2019. március 08.

Ma, amikor a világpolitika vegykonyhájában kicsi, ám annál befolyásosabb és hangosabb csoportok tesznek kísérletet az emberi identitás alapjának, férfi és nő kettősségének összemosására, különös fénytörést kap a nemzetközi nőnap ünneplése is.

Az 1-es és 2-es szülők bizarr világában, a harmadik (vagy ki tudja hányadik) nem bevezetésével kísérletezve nagy felelősség hárul a józan, utópisztikus gondolatokat elvető többségre. Még ha esztelenségnek is tűnik, hogy valaki szembeszálljon az isteni és természeti törvényekkel, azzal az evidenciával, hogy az emberiség férfi és nő kettősségének köszönhetően képes csak az élet továbbadására, a világ egyensúlyának fenntartására, ma mindez jogszabályi formát ölthet, a nyelvben új szavakat, mesterkélt kifejezésmódokat teremthet. De ugyanígy egyneműsít a tömegkultúra is, a trendeket alakító divattervezők modelljeiről (és az azokat a kifutón bemutató modellelekről) sokszor valóban nehéz megállapítani, fiúknak vagy lányoknak készültek/születtek-e? A nőiesen érzékeny férfi és a férfiasan határozott nő ugyan létező jelenség, de ábrázolásuk ma már hallgatólagos elvárásként van jelen a filmekben, irodalmi alkotásokban, mintegy “mentegetőzve” a nemi sztereotípiák miatt. 

De vajon tényleg sztereotípia férfi és nő különbözősége? És tényleg fel kellene áldozni a nemileg kódolt tulajdonságjegyeinket az egyneműsítés oltárán?

Teljes cikk