sorosgyörgy” címkéhez tartozó cikkek
Találatok száma: 53

Megadja Gábor

eszmetörténész

A sorosozásról

2016. május 23.

Valószínűleg végső elkeseredésükben nyúlnak a liberálisok újra az antiszemitizmus-vádhoz. Igaz, hogy ez kissé túlságosan is kilencvenes évek, másrészt ezzel már befürödtek, nem működik: senki sem nyitogatja az esernyőjét, mert hiába riogattak vele, nem érkezett meg a legitimáló barna eső.

(Soros György.)

Mégis újra és újra visszatérnek hozzá. Érvek hiányában talán nem is annyira meglepő. Szigetvári „nulla százalék” Viktor is ehhez a csodafegyverhez nyúlt az ATV stúdiójában. Ó, azok a régi szép idők! Húsz éves az SZDSZ.

Teljes cikk

Galló Béla

politológus

Bill Clinton és a Fitch Ratings

2016. május 24.

Van valami szomorú abban, ahogyan a magyar közvélemény túlnyomó többsége, úgymond, rámozdul a minket futólag minősítő politikai kijelentésekre.

Minden oldal a maga szájíze szerint rezonál rájuk, eszükbe se jut, hogy a helyi értékén kezeljék ezeket a gyakran felületes, bár mindig célzatos minősítéseket. 

Bill Clinton a napokban határozottan és ellentmondást nem tűrően formált lesújtó félmondatot Magyarország és Lengyelország politikai állapotairól, amire a honi szekértáborok most is annak rendje-módja szerint reagáltak.

(Kép forrása: itt.) 

A kormányzó erő Soros György szócsövének minősítette Clintont, Sorost magát pedig olyan „háttérhatalomnak”, amelyet senki sehol sem választott meg, mégis mindenbe belekotyog.

Hát ez nem valami korszakalkotó felfedezés. 

Teljes cikk

Megyery Gerda

politológus

Munkanélküli migránsok, Soros György ajánlásával

2016. május 31.

Közel 1 millió bevándorló várja menedékkérelme elbírálását. Nyártól nagy részük megjelenhet az európai munkaerőpiacon – munkanélküliként.

Talán emlékszünk még, hogy a migrációs válság kezdetén neves közgazdászok hada érvelt amellett, hogy a szakképzett és dolgos migránsok fogják fellendíteni Európa gazdaságát.

(Migránsok a görög-macedón határon.) 

Független híroldalak számoltak be arról, hogy a migránsok többsége „meglepően jól képzett”, sőt, egyenesen azt állították, hogy a bevándorlók egyszerűen „túlképzettek” (főleg a magyarokhoz képest).

Maximumon pörgött tehát a liberális propagandagépezet. A független értelmiségiek már-már nyíltan hangoztatták, hogy a legjobb lenne az európai lakosságot egy az egyben migránsokra cserélni. Akkor végre kilábalna az Unió a válságból!

Teljes cikk

Kovács István

stratégiai igazgató, Alapjogokért Központ

Háttérhatalom és hippikapitalizmus

2016. június 02.

Az elmúlt időben egyre többet hallani Soros Györgyről, hiszen a magyar kormány retorikájában ő jelenik meg a világ megváltoztatásán ügyködő, kormányoktól független nemzetközi hatalmi ág szimbolikus alakjaként.

Legutóbb a magyar miniszterelnök az előbb körülírt erőt egyenesen „háttérhatalomként” aposztrofálta, amire az hazai sajtó balliberális ága egyből rá is kattant, hiszen a szó hallatán az átlagembernek általában a világot irányító zsidó (máskor meg gyíkember) összeesküvésről szóló borgőzös konteók jutnak eszébe. Holott – így a ballib sajtó – Soros György az egész világon olyan nemes eszmék gyakorlati megvalósításán dolgozik, mint a jogállamiság, a tolerancia, a kisebbségek integrációja – és a többi. Persze érezzük, hogy ennél azért jóval többről van szó.

(Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója és tulajdonosa.)

Elsőként azt kell belátni, hogy a „civilizált” világban klasszikus értelemben vett háborúk a második világháború óta nincsenek. Persze „fejlett országok” is vívnak háborúkat, de nem egymás ellen, hanem a világ valamelyik távoli pontján, a „demokrácia védelmében” avatkoznak be a számukra szimpatikus és jövedelmező rezsimek hatalomra segítése vagy hatalmon tartása érdekében. Gyakran azonban a „civilizált országok” nem a saját katonáikat küldik harcba, hanem az érdekeiknek megfelelő csoportot segítik pénzzel, fegyverrel, kiképzőkkel. Még Oroszország sem mert nyílt konfliktust kezdeményezni Ukrajnában, hanem helyette éppen a fenti módszerekkel annektálta az ország területének egy jelentős részét.

Teljes cikk

Lángszóróval tüzet oltani

2016. június 29.

Lánczi Tamás

politológus

Üzenjük Brüsszelnek: sose nyomj full kretént.

(Soros György.)

Miközben a brüsszeli elit ránk gyújtotta a házat a brexittel, az Európai Parlament elérkezettnek látta az időt, hogy ahhoz forduljon segítségért migráns-ügyben, aki sosem fukarkodik a jó tanácsokkal: Soros Györgyhöz. Nem tévedés, az Európai Parlament négy bizottsága közel egy órában hallgatja meg Soros György nézeteit a migrációs krízis gazdasági hatásairól.

Teljes cikk


Ugocsa koronázni akar

2017. január 18.

Lánczi Tamás

politológus

Miért kísérletezik a baloldal Majtényi jelölésével, ha az még a jelöltnek szánt volt ombudsman szerint is esélytelen?

Baloldali értelmiségiek (ismertebb nevükön „a civilek”) petíciót indítottak azért, hogy Majtényi László egykori ombudsman legyen Magyarország köztársasági elnöke. Az aláírók között olyan „meghatározó” személyiségeket találunk, mint Bitó László, Heller Ágnes, Kéri László és Göncz Kinga. Impozáns névsor lenne ez, ha a ’90-es éveket írnánk.

(Majtényi László.)

Teljes cikk

Kiszelly Zoltán

politológus

Soros álciviljei: a migránssimogatástól a semleges nemű wc-ig

2017. január 19.

Olyan ez, mint a mesében: Az egyik (pl. Soros György) kitalálja. A másik, Soros által alapított egyetemen programot csinál belőle. A harmadik, Soros alapítványok által támogatott intézet megszakérti. A negyedik, Soros támogatásával megválasztott politikus hivatalos normává változtatja, majd az ötödik, véletlenül ugyanezen kör által támogatott álcivil szervezet leméri, hogy mennyire sikerült a normává vált dogmát országonként megvalósítani. Így zárul a kör.

Félreértés ne essék, nincsen Soros-fóbiám! Soros György nevével és arcával vállalja programját, így ő lett annak a transznacionális társadalomnak a kirakatarca, amely 1990 után fokozatosan meghatározóvá vált.

(Soros György az Európai Parlament nyilvános meghallgatásán, 2016 júniusában.)

Teljes cikk

Soros György és a Nők Menete

2017. január 23.

Lánczi Tamás

politológus

A hétvégi Nők Menete bepillantást engedett a Soros-féle Nyílt Társadalom működésébe.

(Demonstrálók a Nők Menetén.)

A liberálisok szerint Soros György politikai befolyása puszta fikció, amit az Orbán-kormány talált ki, hogy a „menekültek” után – hiszen az illegális bevándorlás is „álprobléma” – újabb nem létező ellenséget kreáljon. Aki azt állítja, hogy Soros Györgynek Magyarországon és a világon jelentős politikai ereje van, az bizonyára üldözési mániában szenved, és túl sok összeesküvés-elméletet olvasott.

Teljes cikk

Kiszelly Zoltán

politológus

Mediterrán taxi: Líbia, végállomás!

2017. február 07.

Erre is éveket kellett várni! A megnövekedett földközi-tengeri migrációs nyomás láttán Orbán Viktor már 2015 tavaszától azt szorgalmazza, hogy a tengerből kimentett embereket az EU-n kívül helyezzék biztonságba. Mint olyan sok más korábbi magyar javaslatot, az EU ezt is előbb elutasította, majd amikor kiderült, hogy nincsen jobb ötletük, átvették, és immáron ők akarják megvalósítani. Üsse kavics! - mondhatnánk, csak csinálnák már…

(A líbiai parti őrség által a tengerből kimentett migránsok)

A terrorizmus és a tömeges bevándorlás között egyenes összefüggés van! Biztosítani kell a külső határokat, hogy a schengeni térségen belül fennmaradjon a mozgás szabadsága. A zöld határokat kerítéssel kell védeni az illegális bevándorlás ellen. Aki embercsempészeket fizet és tucatnyi határt lép át egy jobb élet reményében, az nem menekült — azt gondolhatnánk, hogy ezek a 2015 januári párizsi merényletek óta a közgondolkodás részévé vált bizonyságok. Mégis napról napra kell ezen állítások létjogosultságát és valóságtartalmát bizonygatni.

Teljes cikk