népszerűség” címkéhez tartozó cikkek
Találatok száma: 3

Megyery Gerda

politológus

Félidőben a kormány: erősödött a Fidesz

2016. július 12.

Ismét emelkedett a Fidesz-KDNP támogatottsága. A pártszövetség jelenleg jóval népszerűbb, mint az előző ciklus azonos időszakában. Az ellenzék továbbra sem tudott javítani pozícióin.

Mintegy két százalékot emelkedett a kormánypártok támogatottsága az előző hónapban mért eredményekhez képest, míg az ellenzéké némileg csökkent. A Fidesz-KDNP tábora a júniusi 29 százalékról 31 százalékra emelkedett a teljes népesség körében. Ezzel szemben a Jobbik 13-ról 12 százalékra, a szocialisták a korábbi 9-ről 8 százalékra estek vissza. A DK támogatottsága az elmúlt hónaphoz képest stabilizálódott, így jelenleg 5 százalékon áll. Az LMP – a parlamenti küszöb alatt – 4 százalékon stagnál.

Teljes cikk

Időközi választások: a Fidesz vezeti a pártok versenyét

2016. augusztus 03.

Lánczi Tamás

politológus

A 2016-os év időközi választásait összesítve mind a polgármester választások, mind a képviselő választások esetében magasan vezet a Fidesz-KDNP a pártok között.

Ugyan a Jobbik korábban győzelemre esélyesnek tartotta jelöltjét, mégis fölényesen győzött a Fidesz-KDNP pártszövetség a hétvégi demecseri időközi választáson. A kormánypártok a képviselői pozíció mellett a hat képviselői helyből hármat szintén megszereztek, így többséghez is jutottak a képviselőtestületben.

Az időközi helyhatósági választások eredményeiből ugyan nem lehet hosszú távú következtetéseket levonni, mégis érdemes megnézni az idei év eddigi időközi választásainak mérlegét.

Teljes cikk

Ki hazudik?

2016. december 09.

Lánczi Tamás

politológus

Tények és vélemények a Jobbik népszerűségéről.

Török Gábor azt állítja, hazudok. Facebook bejegyzésében nem fejti ki pontosan, mire gondol, csak annyit közöl: szándékosan nem mondok igazat. A bejegyzéshez fűzött egyik hozzászólásából azonban úgy tűnik, azt az állításomat tartja hazugságnak, hogy a Jobbik népszerűsége folyamatosan zuhan.

Állításomat számadatok idézése nélkül, a Republikon és a Nézőpont Intézet felméréseire hivatkozva igyekszik cáfolni: „A »folyamatosan zuhan a népszerűség« viszont egy ténykérdés: ha megnézi a Nézőpont vagy a Republikon adatait, akkor ezek cáfolják ezt az állítást.”

Az alábbi támogatottsági adatok a torokgaborelemez.blog.hu honlapról származnak – amiről mindeddig azt gondoltam, hogy Török Gábor is hitelesnek tart:

Teljes cikk