Isten hozott Németországban! – ezzel a politikailag nem éppen korrekt címmel érkezik hazánkba egy, a migránsok befogadására buzdító német mozifilm. Az alkotást tavaly novemberben mutatták be a németországi mozikban, a beszámolók szerint a film hazájában kasszasiker lett: szűk két hónap leforgása alatt több mint 3 millióan nézték meg.

Multikulti a legjavából.


A vígjátékként eladott film nem csak szórakoztatni akarja nézőit. Az előzetes alapján a valódi cél a „nevetve tanulni” elv szellemében a nevelés. Az, hogy beleverje a makacs európai fejekbe: a bevándorlás jó, a migránsok jók, boldogság és béke vár mindannyiunkra – csak legyünk kicsit toleránsabbak!

Igaz ugyan, hogy szinte minden hétre jut egy bevándorlók által elkövetett terrortámadás Európában, de ez a film végre mindenkit megnyugtat: a migránsok békések, tisztelik a nőket, imádják a kultúránkat, semmi közük az iszlamizmushoz, egyetlen céljuk az integráció, ami pedig egy gyors és zökkenőmentes folyamat. Mindeközben pedig jókat nevethetünk a flúgos öreg német bácsin, aki eleinte ugyan szkeptikus a migránsokkal kapcsolatban, de a történet végére ő is belátja: a multikulturalizmus az egyetlen lehetséges útja a történelem haladásának.

A várt hatás azonban, úgy tűnik, elmaradt. A legfrissebb közvélemény-kutatások szerint a németek félnek. Félnek a közel-keleti és afrikai bevándorlók áradatától, és félnek a terrortámadásoktól. Az elmúlt egy hónapban Németországban 10 százalékponttal nőtt azok aránya, akik azt mondták: félnek egy potenciális terrortámadás bekövetkeztétől (71 százalék). Többségbe kerültek azok is, akik félnek attól, hogy a tömeges érkező, más kultúrájú bevándorlók problémákat okoznak a német társadalomban (61 százalék). Míg néhány hónappal ezelőtt a legtöbben a klímaváltozást érezték a legfenyegetőbb jelenségnek, mára a terrorizmus lett a németek legfőbb félelme. Tegyük hozzá, nem is alaptalanul.

A valóságot ugyanis egy idő után nagyon nehéz, sőt, lehetetlen teljesen kizárni. Lehet, hogy a német nézők jót nevettek a moziban, amikor az érzékenyítő filmet nézték. De a vetítőteremből kilépve szembetalálják magukat a tényekkel. Például azzal, hogy a nyári hónapokban 19 terrortámadás és támadás-kísérlet történt Európában, és hogy ezek a támadások 27 ember életét követelték.

 

(Kép forrása itt.)