Önkéntes alapon, évi 30 milliárd euró hitelből.

A spekuláns újabb világmegváltó cikkel jelentkezett, amelyben egy ugyanolyan veszélyes tervet – a bevett fogalommal élve “Soros-tervet” – vázol fel, mint előző  írásában. 2015 szeptemberében, az újkori népvándorlás eddigi csúcspontján a brit és az olasz valutát 1992-ben bedöntő “filantróp” hat pontos tervében azt javasolta, hogy az EU belátható ideig fogadjon be évi egymillió migránst és ezt a terhet egyenletesen ossza szét (a tagországok között).

A júniusi uniós csúcson Berlin és Brüsszel sokadik nekifutásra pont egy ilyen “önkéntes” befogadási tervet akar keresztülboxolni, amely azért “vészhelyzet” esetén akár évi tízezer migráns kötelező Magyarországra telepítését is lehetővé tenné. Ilyen vészhelyzet bármikor beállhat, ha Erdoğan Törökországa felmondja a Merkel-Davutoğlu migránsegyezményt, vagy ha Angela Merkel Németországa újfent “Minden szírt befogad!”.


2016 júniusában Soros az Európai Parlamentben pontosította elképzeléseit. Akkor azt szorgalmazta, hogy az EU a migráció kezelésére AAA-adósként vegyen fel évi 30 milliárd euró hitelt, amiből a migránsok integrációjára az első két évben 15-15 ezer eurót költhetnének.

Soros új cikkében már tagadja, hogy ilyet javasolt volna, ám 2015-ös tervének első pontja pont a betelepítést sürgeti, és csak a későbbi pontok szólnak a külső határok védelméről és a válságövezetekbe irányuló segélyekről.

Ne legyenek kétségeink! A “nyílt társadalom” híveként Soros minden javaslata a nemzetállamok gyengítését és a föderális struktúrák erősítését célozza. Mennyivel könnyebb lenne ugyanis a dolga, ha nem 28 tagország kormányának, hanem például egy Európai Egyesült Államok brüsszeli kormányát vezető puszipajtásának, vagy az alapítványai által partnernek “megnyert” 226 EP-képviselőnek  kéne világmegváltó ötleteiről dönteni.

A két cikk között legalább két szembeötlő hasonlóság van: A spekuláns mindkettőben nagyszámú idegen népesség Európába telepítését szorgalmazza. Korábban évi egymillió, utóbb “csak” évi 3-500 ezer migránsról volt szó. Legújabb cikkében nem említ számot, ám szerinte az EU-nak Afrikából lehetővé kell tennie a “rendezett” bevándorlást. Soros továbbra is uniós szinten kezelné a migrációt, ahol lekötelezettjei továbbra is nyitottabbak ötleteire, mint a tagállamok kormányaiban.

A másik hasonlóság a migráció kezelésére, vagy újabban egy “afrikai Marsall-terv” költségeire szánt évi 30 milliárd eurós hitel. A spekuláns azt nem részletezi, hogy a príma adósnak számító unió ki(k)től vegye fel ezt az irdatlan összegű hitelt, de biztos lenne rá ötlete.

Korábbi befektetési alapja, a Quantum Group of Fonds 2012-es megszüntetéséig a Holland Antillákon és a Kajmán-szigeteken volt bejegyezve. Az így optimalizált adómegtakarításból persze bőven jut a világmegváltó terveket propagáló álcivil szervezetek és “objektív” médiumok pénzelésére, vagy politikusok “megnyerésére”. Soros 30 milliárd eurós árcédulája azt jelenti, hogy nekünk, európaiaknak kéne saját pusztulásunkat “meghitelezni”. Nem csoda, ha erre a politikára egyre kevesebb európai adja voksát!

 

(Kép forrása itt.)