Még egy kicsinyke, Karácsonyi szeletét sem tudta befalni széles e világnak, pedig nagy-nagy örömet okozott volna ezzel Gyurcsány Ferencnek és nejének (kinek ugyancsak „iszonyatosak” az ambíciói), s akik megálmodták őt, mint politikust.

Elsiették.

Illetve dehogy siették el.

Hiszen eleve amolyan lakmusz-papírként használták csak, belógatták a zavarosba, hátha a Dk színeit hozza ki belőle.

Csakhogy a lakmusz elsüllyedt.


Kálmán meg hoppon maradt média-nárciszként olyannyira elcsodálkozott mindezen, hogy még az eredményhirdetésen sem jelent meg, holott méltán fölállhatott volna a dobogó - őt megillető - második fokára.

Gyurcsányék most töprenghetnek rajta, hol rontották el.

Alighanem ott, hogy az EP-választás svungjával Gyurcsány rögtön az MSZP-t is befalta volna, nem volt türelme kivárni, hogy tovább gyorsuljon az erózió. Nem tudta, de tette: azzal hozta fel a szocikat, hogy benyomta a színpadra Kálmán amazont, s lebecsülte Karácsonyt. Márpedig aki lebecsüli az ellenfelet, az gyakran veszít. Karácsony mögött összeállt a maradék pártfalanx, vagy legalábbis egy része, megértették, hogy ha Kálmán befalja Karácsonyt, ők is hamar lecsúszhatnak Gyurcsány korgó bendőjébe.

Bebizonyosodott, hogy a képernyős muszklit nem olyan egyszerű politikai izomzatra váltani.

Gyurcsány persze gyakorlott kármentő, szóvirágokban is milliárdos, sietett tehát bókolni a győztes Karácsonynak, s dobott egy-két mentő puszit a lakmuszpapírnak is, mondván, hogy Kálmán politikussá edződött ebben a – pár hetes - küzdelemben.  Hát, ha ilyen egy politikus…

A ki-kit nyel le harc persze nem ért véget, bár a győztes, ahogy mondja, integrálni szeretne, s véget vetne a 13 éve folyó „szarkeverésnek”.

Miért épp 13?

2019-13= 2006, vagyis a folyamat szerinte akkor kezdődött.

Beszédes évszám, vajon ki lehet a címzettje?

Költői kérdés, mert Karácsony bizonyára azt is tudja, ahol Gyurcsány jelen van, ott vagy ő integrál, vagy nincs integráció.

Ott, szóvirágokkal vagy anélkül, de folyamatos a keverés.