Angela Merkel német kancellár egyetlen mondattal megváltoztatta Európát. Amikor azt mondta, hogy “minden szírt befogadunk, és egyet sem küldünk vissza!” Európa közepére egy messziről is jól látható “Welcome!” táblát akasztott. Erről nem kérdezte meg sem a németeket, sem az európaiakat. Németország önhatalmúan és egyoldalúan függesztette fel az uniós jogszabályokat. A következmények ismertek.


A németeket előbb kész tények elé akarták állítani (“Ha már itt vannak a ‘menekültek’, nincsen mit tenni!”), majd azt mondták nekik, hogy a migránsok fogják az ország égető szakmunkáshiányát orvosolni. Azóta tudjuk, hogy a legnagyobb német cégek — megfelelő előképzettség híján — eddig csupán 125(!!!) migránst tudtak alkalmazni.

Az első százezer befogadott szír menekültet ráadásul óránként egy (!!!) euróért akarják dolgoztatni, miközben a minimálbér 8,50 euró. Ingyen azért mégsem dolgozhatnak!?  Mint időközben kiderült, az egy euróból jó, ha a migránsok 80 centet kapnak. Költői kérdés, hogy a munkáltatóknak kit és mennyiért éri meg jobban alkalmazni az ilyen munkákra?

Ausztriába tavaly hivatalosan 80 ezer menedékkérő érkezett, akik közül tavasszal még csak 100 iratkozott be a bécsi egyetemekre, és csupán 13 egészségügyi dolgozott valamelyik ottani kórházban. A tavalyi 80 ezres létszámhoz képest egy osztrák számára az évi 37 500 az alternatíva, a bécsi nagykoalíció ugyanis ennyi menedékkérelmet akar idén befogadni. Fura mód azonban ezt a számot az elnökválasztás megismételt második fordulója előtt annak ellenére sem érik el, hogy az osztrák sajtóban 2016 őszén már 129 ezer migráns érkezéséről olvashatunk.

Svédországban a “legrosszabb” a politikai helyzet. 2014 decemberében egy előrehozott választáson a Svéd Demokraták a bevándorlás kérdését akarták a kampány középpontjába állítani. Erre 6 mérsékelt bevándorlásbarát párt 8 évre (!!!) egy olyan paktumot kötött, amely 2022-ig (vagy a paktum betartásáig) biztosítja hatalmukat.

A tavalyi százezres migránstömeg érkezése óta már a bútorkatalógusokban is arra buzdítják a svédeket, hogy fogadják el a helyzetet, és ők alkalmazkodjanak a bevándorlókhoz. Amikor már a németek is ízlelgetik az évi 200-500 ezres felső létszámkorlátot, a svéd migrációs miniszter szerint Európa évi egymillió bevándorlóval könnyedén megbirkózhat.

Ha mindez még nem lenne elég, ráadásként az amerikai spekulánsok arra buzdítják az EU-t, hogy a migránsok új életének finanszírozására — első osztályú adósként — vegyen fel évi 30 milliárd euró hitelt.

Most azzal ámítják az európaiakat, hogy a migránsok idővel munkába állnak, és a munkájukkal, adóikkal és járulékaikkal fogják a megelőlegezett pénzt visszafizetni. Látjuk a német számokat, és azt, hogy a legalacsonyabb német, osztrák, vagy svéd szociális segély is paradicsomi állapot Afganisztán, Pakisztán, Irak, vagy Szomália viszonyaihoz képest.

Sehogyan sem jön ki a bevándorlási matek! Minden német felmérés azt mutatja, hogy a legnagyobb hozzáadott értéket az itt született, iskolázott és az európai normák szerint élő munkavállalók tudják előállítani. Ezért kell(ene) a saját családjaink gyermekvállalását támogatni, és a nyugatiak hibáiból tanulva megakadályozni, hogy a migránsok egy-egy darabka Szíriát, Afganisztánt, vagy Szomáliát hozzanak magukkal Európába, ami idővel egyetlen nagy no-go-zónává és egy egyre hangosabban ketyegő szociális-társadalmi bombává változna!

Mennyivel egyenesebb és gyorsabb erről népszavazást tartani, mint sunnyogni! Az osztrákok és németek az időközi választásokon üzenhetnek csak saját politikusaiknak. Mi most egész Európának és nekik is üzenhetünk!