Mégsem szórakozhattunk önfeledten az európai parlamenti képviselők felszólásain. Bár nem lepődtünk meg, elkeserítő volt látni, hogy Soros György mellett a magyar ellenzék még mindig Brüsszel leghűségesebb szövetségese a kényszerbetelepítés kérdésében. Külön kiemelendő, hogy a magát egykor még nemzetinek és jobboldalinak valló Jobbik az Európai Parlamentben is a ballibek mellé állt. Balczó Zoltán jobbikos képviselő felszólalásában kiállt a CEU mellett, a magyar kormányt „jogtiprással” és „hatalmi önkénnyel” vádolva.

Még elkeserítőbb volt azzal szembesülni, hogy Európa elitje ilyen letargikus szellemi állapotban van. A balliberális politikusok már-már hisztérikus felszólalásai hemzsegtek a durva csúsztatásoktól és a még durvább rágalmaktól. Guy Verhofstadt, a liberális frakció vezetője például Kertész Imre könyvek nyilvános égetését vizionálta, és arról beszélt, hogy a magyar kormány a halálbüntetés bevezetésére készül.

Világosan kiderült az is, hogy a brüsszeli elit álláspontja továbbra is változatlan a migráció kérdésében. Brüsszel kötelező betelepítési kvótát akar, tervétől nem lehet eltántorítani. Bár korábbi bejegyzésünkben már írtunk róla, érdemes még egyszer felidézni az Európai Parlament hivatalos állásfoglalását migráció-ügyben. Az EP szerint a tömeges bevándorlás a „társadalmi-gazdasági fejlődés” záloga, amit minden eszközzel (kommunikáció, útvonalak, családegyesítés) támogatni kell. A föderális Unió hívei már nem is titkolják, a kényszerbetelepítés egy eszköz a nemzetállamok megroppantásában.

A tegnapi európai parlamenti ülés látleletet adott arról, hogy a mainstream európai elit az elmúlt években semmit sem értett meg abból, ami a kontinenssel történik. Még merevebben, még eltökéltebben szajkózzák a lejárt szavatosságú politikai frázisaikat. Mindezek ellenére a magyar kormányfő kitart álláspontja mellett, szándékától sem megfélemlítéssel, sem zsarolással nem tudták eltántorítani az Európai Parlament ülésén. Látnunk kell azonban azt is, hogy a kényszerbetelepítés elleni küzdelemben Magyarországnak égető szüksége van olyan szövetségesekre, mint a V4-ek.

De amire a magyar kormánynak még inkább szüksége van, az egy újabb megerősítés 2018-ban. A jövő évi választásokon ugyanis Brüsszel migrációs tervéről is dönteni fogunk. 

 

(Kép forrása itt.)