Zugló polgármestere gyakorlatilag minden levegővételével mond valamit, amivel felbőszíti a szavazókat, vagy egyszerűen csak leleplezi saját alkalmatlanságát.

Tegnap este az ATV Egyenes Beszéd című műsorában mindkét lehetőséget maximálisan kimerítette. Ha jól értjük, a veszteséges zuglói parkolás kapcsán Karácsony nem kevesebbet állított, mint hogy ő tartja a gyertyát a Fidesz-MSZP nagykoalíciónak a kerületben.

Kijelentése több kérdést is felvet. Először is: ha igaz, amit állít, akkor miért asszisztál ehhez a nagykoalícióhoz már közel öt éve? Miért nem tett ellene valamit, és miért csak most beszél róla?


Habár Karácsony politikai pályafutását ismerve senkit sem érhet meglepetésként, mégis, jogosan vetődik fel az a kérdés is, hogy miért rúg bele abba a szervezetbe – nevezetesen az MSZP-be –, amely támogatja őt és nulla százalékon álló pártját? Sőt, meg is fordíthatjuk a kérdést: miért fogadja el a szocialisták támogatását, ha ilyen rossz véleménnyel van róluk?

A Fideszben most minden bizonnyal sokan szurkolnak Karácsonynak, hogy ő nyerje meg az ellenzéki előválasztást, hiszen ennyire alkalmatlan személyt Falus Ferenc óta nem jelöltek az ellenzéki pártok.

Az egyetlen különbség Falus Ferenc és Karácsony Gergely között, hogy az ominózus jeges vizes vödörrel Karácsony nem csak saját magát, de az őt támogató szervezeteket is készséggel nyakon öntötte.

 

(Kép forrása: itt.)