A baloldal kétségbeesését, tanácstalanságát és szellemi végkimerülését mi sem jellemzi jobban ennél a hírnél. A magát mellőzöttnek érző, sértett baloldali elit akar visszatérni, magukra rántva néhány dísz-konzervatívot. A 2010 előtti időszak iránt valószínűleg csak azok éreznek nosztalgiát, akik benne lesznek az árnyékkormányban, ők ugyanis akkor voltak valakik.

Bár még nem tudhatjuk, hogy pontosan kik lesznek a dream-team tagjai, a felröppent nevek (Balázs Péter, Bod Péter Ákos, Mellár Tamás) alapján azonban biztosak lehetünk benne, hogy csak a baloldalt már most is uraló one-man-show-k száma szaporodik majd még eggyel.


Itt van rögtön Balázs Péter, aki egyszemélyben testesíti meg az elrontott rendszerváltást, a hatalmát átmentő apparatcsikot és a Nyugaton hallott frázisokat mantra-szerűen puffogtató kóros gondolattalanságot.

Aztán itt van Bod Péter Ákos, akinek ipari és kereskedelmi minisztersége alatt közel 1 millió munkahely veszett el Magyarországon – ami nem volt törvényszerű, a cseheknek és a lengyeleknek ugyanabban az időszakban sikerült megőrizniük a hazai ipart, ezért is állnak most jobban –, jegybankelnöksége alatt pedig átlagosan 25 százalékos volt az infláció. Valódi sikerember, akire mindig szükség van.

A csapat neve egyébként V18, ami kitűnő választás, remekül rímel a németek második világháborús csodafegyverének elnevezésére, a V2-re. Valószínűleg annyit is ér.