Az idénre “várt” egymillió bevándorló elhelyezése egyre nagyobb gondot okoz. Bár Abszurdisztánból sokan indulnak önhatalmúlag tovább Északra, más, “kevéssé telített” jóléti államok felé, a befogadóállomások így is megteltek. Semmi gond, gondolják, van elég üresen álló ingatan, azokat kéne lefoglalni a jövevények számára.

Két tartomány annak vizsgálatát kéri, hogy az üresen álló ingatlanokat milyen feltételekkel lehetne “kényszerbérleményként” hasznosítani (=államosítani). Ez nem vicc! Berlinben már egy üresen álló bankszékházat át is alakítanak “kényszerbérleménnyé”. A korábbi pénztárcsarnokban lesz a regisztráció, az üres irodákban pedig hálóterem és közösségi tér. Ez jó hír néhány száz bevándorlónak, de naponta ezer érkezik csak Berlinbe.


Egy vezető abszurdisztáni közgazdász azt javasolja, hogy csökkentsék le a nemrég óránként €8,50 emelt minimálbért, mert sok alulképzett bevándorló “nem termel ki” ennyit. Ez egy új atipikus foglalkoztatási kategória lenne, amivel le tudják törni az abszurdisztániak bérét.

Egy abszurdisztáni komment erre így reagált: “25 éve ugyanígy integettünk a kelet-abszurdisztániaknak, akik aztán jól letörték a béreinket. Most is integetünk, s lehet, az újak is letörik a béreinket!”

Abszurdisztánban nem nézik jó szemmel az ilyen különvéleményeket. Ilyet csak egy “náci” fogalmazhat meg, hiába mondja magát “aggódó polgárnak”. A szocdem szövetségi igazságügy-miniszternek van is egy jó ötlete a “gyűlöletkommentelők” elleni harcban. Az ilyenek közösségi profilját töröljék hivatalból, ezért még a Facebook európai vezetőit is berendelték, mert a multicég eddig “túl toleráns volt”.

(Migránsok a müncheni pályaudvaron.)

A rendőrszakszervezet még ennél is tovább megy: Büntetésül vegyék el az ilyen emberek jogosítványát – követelik! Idővel majdcsak megtanulják szeretni a “befogadási kultúrát”.

Vannak még más “épkézláb” javaslatok is. Abszurdisztán első számú vezetője maga vetette fel, hogy az abszurdisztáni precizitás helyett most rugalmasságra van szükség! Például el kéne tekinteni a szigorú építési előírásoktól. Berlinben “könnyített” technológiával 30 000 lakást építenének a bevándorlóknak. Magyarországon is volt ilyen: A komfortosabbakat úgy hívták panel, a kevéssé lakájosokat pedig CS(ökkentett komfortú)-lakás.

Az abszurdisztániak okos emberek, ötleteik száma szinte kifogyhatatlan. Az, hogy vajon a türelmük is korlátlan-e, azt a közeljövő fogja megmutatni!