Az elmúlt években csak Olaszországba több mint hatszázezer migráns érkezett tengeri úton. A gyanú és számos bizonyíték szerint a köznyelvben csak Soros-hajóknak nevezett NGO-hajók az embercsempészekkel összejátszva, az afrikai partok közvetlen közelében veszik fedélzetükre az Európában jobb életre vágyó migránsokat, akiket ez a mediterrán taxi az 500 kilométerre fekvő olasz partokig furikáz.

Melyik a legközelebbi biztonságos kikötő?


A beáramlás miatt telítődő Olaszországból a migránsok Merkel Németországába és Anglia felé igyekeztek, ezért akarta Ausztria a Brenner-hágót az elhíresült kerítéssel “kapu oldalszárnyakkal” lezárni és ezért (is) tartja fenn Franciaország immáron negyedik éve határai ellenőrzését. Calais-nál pedig azért épült kerítés, „gyalogosvédő korlát” nehogy a migránsok a Csalagút sínjeire “tévedjenek”.

Miután a baloldali olasz kormányok képtelenek voltak a migránshelyzet és Bella Italia gondjainak kezelésére, tavaly nyáron az olaszok bevándorlásellenes új kormányt választottak. Matteo Salvini Liga-elnök és belügyminiszter azonnal cselekedett, lezárta országa kikötőit a Soros-hajók előtt, a mégis kikötő hajókat pedig – ahogy Máltán is – lefoglalják.

Csodák-csodája, a feltartóztathatatlannak hitt beáramlás megszűnt, azóta a mediterrán útvonal súlypontja a baloldali kormányzású Spanyolország felé tevődött át. Salvini ékesen bizonyította, hogy Merkelnek nincsen igaza, a tengerre is lehet szigorú jogszabályokból és azok kőkemény betartásából “falat”, vagyis védelmet építeni.

Ahogy a magyar határzárat Ahmed H. vezetésével és a mainstream propagandasajtó kameráinak asszisztálásával azonnal megtámadták, úgy támadták meg tavaly nyáron az új olasz határvédelmet is. A független-objektív újságírók propagandisták ott voltak az Aquarius migránshajó fedélzetén, amely az elsők között akarta áttörni az új olasz határzárat. Salviniék ezt a támadást akkor elhárították.

Most egy másik migránshajó, a Sea Watch 3 próbálkozik az olasz határrendszabályok megsértésével, ami ha sikerül, kinyitná a kaput más NGO-k előtt. A tömeges bevándorlás fenntartásában és “európai problémaként” való tálalásában érdekelt német propagandasajtó hősként ünnepli a kapitányt, aki majdnem felborított egy olasz határvédő hajót, csak hogy kiköthessen.

A habosítás eredményeként félmillió euró “mikroadomány” jött össze, ami előrevetíti újabb migránshajók akcióit. A helyzet azonban változik. Hiába ünneplik félóránként újabb cikkben hősként a kapitányt, a német közösségi média kommentjei közül egyre többen követelik a hajó lefoglalását és elárverezését. A bevételből és a várható 50 000 euró pénzbüntetésből pedig Afrikában támogatnának humanitárius projekteket.

Pontosan úgy, ahogy a Hungary Helps program, hiszen, ahogy Orbán Viktor miniszterelnök mondta, “nem a bajt kell idehozni, hanem a segítséget a nélkülözőkhöz vinni!”

 

(Kép forrása itt.)