A Soros-hálózathoz ezer szállal kötődő egyik portál öt éve a szerintük “30 legszervilisebb” magyart listázta, kattintásvadász módon rögtön két részre osztva a névsort.

A múlt felé fordulnak.

Találunk ellenzéki listát a kormány által létrehozott kutatóintézetekről és kormányzati háttérintézményekről is, amihez persze rögtön hozzáteszik, hogy ezek “(…) egy része nem is folytat valós tudományos munkát (…)”.


A listaállításból nem maradt ki Simicska Ádám egykori üzenőfala sem, amely az általuk kormányközelinek tartott politológusokat l istázta, akik a közvélemény-kutatási adatok alapján nem osztották a Jobbik kétharmados kormányra kerülésének lázálmát.

A listázások történetében most a Momentum állított új negatív rekordot. Az általuk kormányközelinek tartott szórakozóhelyeket és nemsokára szállodákat listázzák azzal a kimondott céllal, hogy az ellenzéki érzelmű vendégek bojkottálják azokat. Ha végiggondoljuk, akkor gazdasági értelemben akarják kivégezni a listán szereplő vendéglátóipari egységeket, azaz halállistát írnak.                                 

Az ilyen ártó szándékú listázás egyértelműen káros, mert az nem a figyelemfelhívást és a tájékoztatást szolgálja, hanem ennél tovább megy, és bevallottan kárt akar okozni. A szórakozni és pihenni vágyó magyarokat megosztja, és szélesre nyitja az ajtót a rosszindulatú feljelentgetők előtt, akik versenytársaikra rásüthetik a kormánypártiság bélyegét. Amikor a “fél Balaton” balliberális oligarchák kezében volt, az nem zavarta a baloldalt, ám amikor a tulajdonosváltás után ez a kör kiszorult, elindul a listázás.

A Momentum jó választási antréja után beleszürkült az ellenzékiségbe, az MTA előtti tüntetés párszáz, a régi HírTV melletti tüntetésük már csak pár tucat embert mozgatott meg. Kirakatemberük, Ács polgármestere lemondott tisztségéről, és a "XXI. századi pártok” közül a Jobbik és az LMP a parlamenten kívül rekedt Momentum nélkül kapaszkodik egymásba. A gazdasági halállisták nem a jövő, hanem a múlt fele mutatnak.

 

(Kép forrása itt.)