"Dolgozni akarunk, nem aludni!"

Meg kell hagyni, Soros György ért a számokhoz! A főspekuláns tavaly az Európai Parlamentben még évi 30 milliárd euró hitel felvételét javasolta az EU-nak, az általa korábban befogadni javasolt évi egymillió migráns új életének integrációjának finanszírozására. A nagyságrend stimmel, bár a német számok azt mutatják, hogy a Soros által 2015-ben javasolt évi 15 ezer euró (kb. 4,5 millió forint) helyett átlagban 26 ezret (kb. 8 millió forintot) költöttek minden egyes migránsra. Mindig is tudtuk, Nyugat-Európa drága hely. A 23 milliárd euróban (ami kb. két Paks 2 árának felel meg) csak a költségvetési kiadások vannak benne, az önkéntesek munkája nincsen!


A számok annyiban változtak, hogy Soros időközben már “csak” évi 300-500 ezer migráns átvételét javasolja, miközben az általa taksált összeg - legalábbis Nyugat-Európában - messze nem volt elég a költségekre.

Apropó számok! A héten Németországban megjelenő Die Getriebenen (szabad fordításban Sodrásban) című könyvben felidézik, hogy Angela Merkel német kancellár és az akkori soros uniós elnökséget ellátó Mark Rutte holland miniszterelnök 2016 március elején a +3 milliárd euró mellé évi 150-250 ezer szír menekült közvetlen átvételét ígérte meg Davutoglu akkori török miniszterelnöknek. Az ígéret állítólag az EU nevében hangzott el, ám az Európai Tanács határozata már csak önkéntes kvótákról szólt.

A 23 (milliárd) más tekintetben is fontos szám a német belpolitikában. Tavaly ugyanis pont ekkora többlettel zárt a német szövetségi költségvetés, el is indult a vita a “talált pénz” elköltéséről. Schäuble pénzügyminiszter a 23 milliárd euró egészét a migránsügyi tartalékalapba akarja tenni, hiszen a tavalyi szám után idén sem lesz kevesebb a kiadás.

A választási évben elindul a pártok fantáziája, az EP éléről a német politikába visszaigazoló Martin Schulz (főként inaktív németeknek címzett) szociális jótéteményeit finanszírozná ebből. Ízlelgessük: Az “egyáltalán nem populista” szocdem Schulz a németek javára, a migránsok rovására politizál, ezzel még jobban a migránssimogató sarokba nyomva Merkel CDU-ját. Talán széljobbról is vissza tud szerezni pár szavazatot - gondolhatja.

Ausztriában is csinosítgatják a statisztikákat. Mivel egyre több menedékkérvényt fogadnak el, ezért egyre több a munkanélküli, vagy segélyen lévő migráns. Ráadásul ezek zöme az országos szinten legmagasabb segélyeket fizető Bécsben összpontosul, tovább növelve a már most sem rózsás helyzetet. A rossz hír ellensúlyozására “kiderült”, hogy az első becslésekhez képest sokkal több a felsőfokú végzettségű migráns. A kezdeti 9% helyett a kompetenciatesztek alapján már 23 százalékról gondolják azt, hogy felsőfokú végzettsége van.

Persze ez mintsem változtat azon, hogy a túlszabályozott német és osztrák munkaerőpiacra érkező migránsok német nyelvtudás és ottani szakvizsga nélkül leginkább csak minimálbéres, vagy segédmunkát fognak tudni végezni. Egy cikk szerint legtöbbjük a Daimler-gyár helyett a döneresnél fog dolgozni - minimálbérért, tesszük hozzá.

Sebaj, a német hivatalnokok szerint a migránsok német iskolába járó gyermekei közül majd többen fognak biztos német nyelvismeretet és magasabb végzettséget szerezni, és ezáltal jobban fizető munkát találni. Ha a mostani migránsok nem, akkor majd az ő gyermekeik kitermelik a most megelőlegezett költségeket.

Csak addig győzzék a német és osztrák adófizetők pénzzel!!!

 

(Kép forrása itt.)