Baloldali náciátnevelők

A baloldali ellenzék egyik “ideológusa” Róna Péter szerint nyugodtan össze lehet fogni volt akár volt szkinhedekkel, antiszemitákkal is a baloldalnak. Az elmúlt harminc évben ezek szerint csak egy politikai termék volt a náciktól való rettegés.

A baloldalon már nem akadnak fenn a zsidózáson, a cigányozáson, sőt, az ember elképed azon, hogy mindezeket még vállalhatónak is tartják.

“Ezek az emberek, akik ilyen szélsőséges nézeteket vallanak, tényleg komolyan hiszik, hogy nekik ebben igazuk van. A Fidesz egy végtelenül cinikus, opportunista és korrupt párt. Sok mindent lehet és kell mondani, ráolvasni a Jobbikra, de azt nem lehet mondani, hogy cinikusak és korruptak” - adta elő a minap magát az LMP, majd az ellenzéki összefogás egyik  főideológusa, Róna Péter. A Jobbik korábbi antiszemitizmusát és rasszizmusát mindössze “történeti görcsnek” tartja, nincs itt semmi látnivaló.

Ezt is megéltük. A cukisodó szélsőjobboldali párttal tehát már semmi gond nincs, kit érdekel a pártelnökné esküvői karlendítése, a pártelnök fiainak betyárseregbeli alakításai, és bírósági ügye, a pártelnök bomberdzsekis, nemzeti ifjakbeli múltja, egy cigányember megverése miatti felfüggesztett börtönbüntetése.


És még nem is említettük a még mindig aktív parlamenti képviselő, Szávay István közelmúltbeli “kampós orrúzását”, egy zsidó nő megverésével való eldicsekedését.

És hol van már Olaszliszka, hol van már a Magyar Gárda, hol van már az Árpád-sávos zászlók lenyilasozása?

A hatalom akarása mindent felülír.

Róna Péter szerint a Jobbikkal nyugodtan együtt lehet működni, hiszen ez a “a görcs - ami tényleg benne van a Jobbikban a mai napig -, ez bizonyos fokig és korlátok között kezelhető.”

A baloldal tehát újra “náciátnevelővé” alakul. Végül is nem új dolog ez, a II. világháború után a kisnyilasoknak egyenes út vezetett a kommunista pártba.

Csak akkor mi értelme is volt az elmúlt harminc évben a folyamatos rettegésnek, az antiszemitizmus elleni fékezhetetlen harcnak, a jajkiáltásoknak, a számtalan petíciónak?

Ezek szerint mindez csak egy baloldali politikai termék volt, amit most nyugodtan ki lehet dobni az ablakon.

És még a Fidesz a cinikus?

 

(Kép forrása itt.)