Lánczi Tamás
Lánczi Tamás politológus

Az ellenzéki kampány 5 nagy ellentmondása

Az ellenzéki média – aka Soros- és Simicska-média – a legszórakoztatóbb képtelenségeket állítja a kormányról. A kormány és Magyarország gyalázásában a versenyzők egymásra licitálnak, és görcsös igyekezetükben sokszor önmagukkal is ellentmondásba kerülnek.

Csokorba gyűjtöttem az ellenzéki skizofrénia leglátványosabb tüneteit. A sor minden bizonnyal hosszan folytatható, az alábbi öt ellentmondás azonban rendszeresen visszatérő elem az ellenzéki médiában:

1. A magyar kormány Kína/Oroszország láncos kutyája! – VS – A keleti nyitás nem működik, nem jön se megrendelés, se beruházás, se pénz a keleti országokból.

Feloldás: A nyugat-európai országok már évtizedekkel ezelőtt megkezdték – és végre is hajtották – a keleti nyitást. Minden állam, nemzeti érdeke szerint igyekszik a lehető legtöbb országgal előnyös gazdasági kapcsolatokat kiépíteni. Nekünk is így kellett volna tennünk, már sokkal hamarabb. A keleti nyitás azonban már most is sikeres. A közép-európai térség országai közül mi exportálunk a legtöbbet Kínába: a tavalyi évben 600 milliárd forintnyi árut szállítottunk az ázsiai országba.


2. A Fidesz-oligarchák ellopják az uniós pénzeket! – VS – Csak azért van gazdasági növekedés, mert jönnek az EU-s pénzek.

Feloldás: Magyarországon az Európai Uniós csatlakozás előtt is volt gazdasági növekedés, és a 2004-es csatlakozás óta és átéltünk súlyos recessziókat. Természetesen az uniós pénzek is hozzájárulnak a gazdasági növekedéshez, különben nem lenne semmi értelmük. A 2004-es csatlakozásunk óta természetesen úgy alakítottuk ki a gazdasági struktúrákat, hogy az EU-s források elősegíthessék a gazdaságunk fejlődését. Ez azonban nem jelenti azt, hogy uniós pénzek nélkül ne tudna fejlődni a magyar gazdaság.

 

3. Magyarország a világ legtúladóztatottabb országa. – VS – Fizessünk mindenkinek alapjövedelmet, költsünk többet az oktatásra és az egészségügyre!

Feloldás: Az Orbán-kormány gazdaságpolitikájának fontos eleme, hogy a munka helyett inkább a fogyasztást terheli adókkal. A magyar ÁFA-kulcs az egyik legmagasabb az Unióban, a társasági adó és a személyi jövedelemadó azonban a legalacsonyabbak közé tartozik Európa-szerte. Ráadásul az alapvető élelmiszerek ÁFA-jának csökkentése tovább árnyalja a képet.

 

4. Soros György egy 87 éves öregember, az Orbán-kormány csak riogatásra használja, miközben semmi köze a migrációhoz. – VS – Soros végre beszállt a ringbe, és leveri a hatalmaskodó Orbánt!

Feloldás: Soros György korát meghazudtoló aktivitással vesz részt az európai politika formálásában. Szinte hazajár Brüsszelbe, „megbízható szövetségeseiről” az Európai Parlamentben még listát is vezet. A nemzetközi hálózatként működő Soros-szervezetek nyilvánosan vállalt célja a migráció elősegítése, a határok lebontása és a nemzetállamok felszámolása.

 

5. Orbán Viktor ügyes politikus. – VS – Az ellenzéki sajtó soha, egyetlen döntéséről sem képes elismerni, hogy jó volt.

Feloldás: Mindenkinek a fantáziájára bízom.   

 

(Kép forrása itt.)