A normalitásért minden nap meg kell küzdeni

Ronald Reagan úgy gondolta, hogy a szabadság mindig pont egy generációnyira van a kihalástól, ezért folyamatosan küzdeni kell annak fenntartásáért. 2017-ben sem változott e tekintetben szinte semmi, pusztán egy apróság: hogy a fenti örökérvényű gondolatban a „szabadság” szót lassan felváltja a „normalitás”.

Magyarországon és talán egész Közép-Európában hajlamosak vagyunk mi magyarok, illetve lengyelek csehek, szlovákok stb. azt gondolni, hogy a józan ész minden aspektusát nélkülöző abnormális ideológiák Európának ebben a szegletében nem válhatnak uralkodó világnézetté, hiszen az emberek többsége egyszerűen képtelen azokkal azonosulni. Talán ez igaz is. Csak az nem biztos, hogy ez örökké így marad. Minden jó és rossz dolog, ami Nyugaton már létezett, csupán kis késéssel, de mindig „megérkezett” hozzánk is.

(Kép forrása: itt.)


Előbb-utóbb lett Magyarországon is Haribo, Levi’s farmer, demokrácia. Na és persze a magára valamit is adó demokráciákban kimaradhatatlan LMBTQIPA jogok.

Óriási lépést tett a homoszexuális lobbi a minap Budapesten is, hiszen 2017 szeptemberben indul az ELTE-n a társadalmi nemek tanulmánya szak, vagyis a gender studies!

Ez több szempontból is rendkívül fontos. Egyrészt tényleg külön egyetemi szak kell ahhoz, hogy a 71 különböző és létező (?) társadalmi nem – bármit is jelentsen ez a kifejezés – megkülönböztetéséhez valóban 3 év alapképzés szükséges. Nem vicc! Tőlünk nyugatabbra a Facebookon 71 gender közül tud választani a felhasználó. Igen, én is tudom, hogy valójában csak 2, azaz kettő darab nem létezik: férfi és nő, ezen felül pedig minden csupán liberális fantazmagória. Másfelől pedig szintén nagyon fontos szempont, hogy a magyarországi gyorséttermek a jövőben sem fognak szűkölködni, mikor felsőfokú végzettséggel rendelkező munkaerőt keresnek a hamburger-sütéshez.

Komolyra fordítva a szót, a normalitásért valóban minden nap meg kell küzdeni, hiszen lépésről lépésre, azok, akik ebben érdekeltek, könnyűszerrel le tudják azt építeni és egyik pillanatról a másikra, ami addig abnormális volt, az lesz a követendő norma. Így lett pár rövid évtized alatt mindenféle együttélési forma egyenértékű a házassággal, így került egyenlőségjel az összes szexuális szokás közé, és most éppen a természet adta nemek relativizálása zajlik egyetemi katedráról, ráadásul nemsokára Budapesten is. Ugyan a házasság egyetlen értelmezhető meghatározását sikerült Magyarországon alkotmányos védelemben részesíteni, de ki gondolta volna pár évvel ezelőtt, hogy a férfi és a női nem klasszikus definíciója is alkotmányos védelemre szorul?

Azzal, ha a következő generációk a gender studiest, illetve az ehhez hasonló, teljesen felesleges és egyúttal káros tanulmányok közül fognak választani, nemhogy a családról alkotott kép tekintetében fognak összezavarodni, hanem azt sem fogják tudni, hogy ők valójában fiúk-e vagy lányok. (Ki gondolta volna, hogy ez a szólás egyszer értelmet nyer…)

Ha az államilag támogatott ELTE-n – nem pedig a Soros finanszírozta CEU-n – gender studies szak nyílhat és az ország vezető egyeteme ezzel hitelt ad egy szélsőséges ideológiának, vajon nem csak idő kérdése-e, míg a 71 féle gender hozzánk is begyűrűzik, mint a Kádár-rendszerben az olajár-emelkedés? Ha sikerül a normalitásért – ahogy Reagan szerint a szabadságért – minden nap megküzdeni, talán meg lehet őrizni Közép-Európát a józan ész vidékének.