Megyery Gerda
Megyery Gerda politológus

A következő célpont Magyarország?

A határzár után most a terrorkészültség lett nevetség tárgya a balliberális médiában. Pedig a helyzet véresen komoly.

(Kép a megerősített határvédelemről.)

Egy évvel ezelőtt a balliberális média jelentéktelennek aposztrofálta az illegális bevándorlás problémáját. A déli határzár építését nevetség tárgyává próbálták tenni, egyszerre bélyegezve feleslegesnek és hatástalannak. Hamar kiderült azonban, hogy csúnyán melléfogtak ezzel az iránnyal. A bevándorlás nem a Fidesz által kreált álprobléma, hanem az EU történetének egyik legnagyobb válsága.

Most, amikor Magyarország a létező leghalálosabb terrorszervezettől kap fenyegetést, a balliberális tábor megint a régi lemezt teszi fel. A Soros-média a magyar emberek biztonsága érdekében tett kormányzati intézkedéseken élcelődik, és még az Iszlám Állam fenyegetése után is azt állítják, hogy „nem létező háborút vizionál a magyar kormány.” 


Párizs és Brüsszel után a háború létét tagadni több puszta felelőtlenségnél vagy butaságnál. Ezért a magunk részéről inkább összeszedtük a pro és kontra érveket az Iszlám Állam hazánk elleni terrortámadásának valószínűségével kapcsolatban:

Négy érv, amiért kevésbé valószínű, hogy az ISIS sikeres támadást követhet el Magyarországon:

1. Az elmúlt öt évben a kormányzat jelentősen megerősítette a fegyveres testületeket, a rendőrséget és a terrorelhárítást. Az intézkedéseknek köszönhetően Magyarország védettsége sokat javult az elmúlt időszakban.

2. A terroristák elsősorban a gyenge, szervezetlen országokban csapnak le. Politikai-hatalmi szempontból mind Franciaország, mind Belgium jelentősen meggyengült, széthúzóvá és tehetetlenné vált az utóbbi években. Ezzel szemben ma Magyarország az Unió egyik legcselekvőképesebb országa.

3. Hazánkban nem él jelentős számú muszlim közösség, így egy terrortámadás megszervezése nagyon nehezen lenne kivitelezhető.

4. Budapest esetleges megtámadása lényegesen kisebb „reklámértékkel” bír az ISIS támogatóinak szemében, mint egy párizsi vagy brüsszeli merénylet.

Négy ok, amiért mégis van valószínűsége egy terrortámadásnak:

1. Káoszkeltés abban az országban, amelyik a leghatározottabban áll ki az illegális migráció ellen, ami az ISIS egyik bevett eszköze a terrorizmus terjesztésében.

2. Tesztelés. Ha az ISIS sikeresen hajtana végre terrortámadást hazánkban, azzal bebizonyosodna, hogy a terrorszervezet bárhol le tud csapni.

3. A félelemérzet hiánya. A magyar lakosság könnyű célpont, hiszen az ISIS terrorizmusával mindeddig csak a tévéképernyőn és az interneten találkoztunk. Nálunk nincs fizikai atrocitásoknak kitéve a helyi zsidó közösség, nem gyújtanak fel zsinagógákat, és az elmúlt években egy budapesti bárban sem robbantottak terroristák.

4. Az Iszlám Állam így éreztethetné, hogy sehol sem lehetünk biztonságban, tovább fokozva a bizonytalanságot.

Ha választani kell aközött, ahogyan a ballib sajtó cinikusan elbagatellizálja az ügyet, és aközött, hogy a fenyegetést komolyan vesszük, akkor nem kérdés, hogy minden józan ember az utóbbi mellett dönt. Stílszerűen szólva tartsuk szárazon a puskaport és tartsuk jó távol tőle az ISIS fanatikusait.