Lánczi Tamás
Lánczi Tamás politológus

2%

Valószínűleg már ez is erős túlbecslése a ma reggeli sztrájkban résztvevő pedagógusok arányának.

A ma 8:00-tól 9:00-ig tartó „polgári engedetlenségről” a balliberális sajtó hangzatos szalagcímekkel számolt be. A cikkeket olvasva az embernek az a benyomása támad, hogy Magyarországon egy órára megállt az élet. Ha azonban a Soros-média beszámolóinál árnyaltabb képet szeretnénk kapni a reggeli akció „jelentőségéről” akkor vessünk egy pillantást a tényekre:


A sztrájkot szervező Pukli 250 iskola részvételéről beszélt, ami a sajtóban megjelent legoptimistább becslés. Még ez a valószínűleg túlzó számot alapul véve is azt látjuk, hogy a magyarországi oktatási intézmények mindössze 2,3 százaléka vett részt a sztrájkban.

A helyzet akkor sem lesz drámaiabb, ha a pedagógusok és a tüntetők számát vizsgáljuk. Az országban jelenleg több mint 170 ezer pedagógus dolgozik. A tüntetők pontos száma nem ismert, sztrájk Facebook eseményén körülbelül 3800-an jelezték, hogy részt vettek a megmozduláson. A résztvevők aránya a teljes pedagógustársadalomhoz képest így 2,1%.

Emlékezzünk vissza Pukli március 15-i szavaira: „Kérünk mindenkit, de legalább a társadalom 75 százalékát, hogy jöjjenek ők is az iskola elé. Álljon le az élet Magyarországon egy órára!”

A kormánybuktató mesterterv úgy néz ki, besült. A balliberális sajtó minden erőlködése ellenére nemhogy az élet nem állt meg Magyarországon, de az intézmények több mint 97%-ában zavartalanul folyt az oktatás. A kockásinges forradalom érdeklődés hiányában elmaradt.