A szokásos minta érvényesül: A liberális avantgárd már nem lát értelmiségi kihívást egy kérdésben, és az elefántcsonttorony magasabb szférájába költözik. Közben a fővárosi szocialisták lecsapnak az otthagyott témára, és minden “kreatív” tudásukat beleadva próbálnak a balliberális “házi versenyben” pontot szerezni. Ezt látjuk most az illegális határsértők kérdésében is, amikor tisztaságcsomagok osztogatásával oldanák meg azt, amit eddig “álproblémának” tartottak.


Miközben a kormány Magyarország érdekét védte az elhibázott uniós migrációs politika és a kötelezőkvóta ellen, addig az ellenzék “régi rossz” szokása szerint működött: Gondolkodás nélkül Brüsszel mellé állt, csak hogy a feltételezett “progresszív nyugati” álláspontot képviselhesse a “mucsai és önző” magyar kormánnyal szemben. Azt már nem tették hozzá, hogy a kötelező kvótából Anglia, Spanyolország, a balti és a visegrádi államok sem kérnek.

Utána a bevándorláspárti országok propagandáját erősítették fel: Miközben 2014-ben minden eddiginél több, összesen 625 000 főérkezett az EU-ba, addig ők csak a Brüsszel által csalinak belógatott húszezres kvótából Magyarországnak jutó 307 főről voltak hajlandóak beszélni.

Amikor ez sem jött be, “álproblémáról” és kormányzati figyelemelterelésről beszéltek, miközben hosszú hónapok óta, és hosszú tömött sorokban jönnek a bevándorlók. Egyetlen hétvégén akár egy egész falunyi ember.

(Budapesti MSZP-s akció az ideiglenes műszaki határzár ellen. Kép forrása: itt.)

A kormány figyelemfelhívó plakátkampányát lefitymálták, az Együtt aktivistái még le is tépkedték az első plakátokat. Amikor már kétezer forintért sem találtak vállalkozókat a plakáttépkedésre, ellenkampányt indítottak. A liberális értelmiség számára az intellektuális kihívás és pezsgés itt véget is ért, egy hónapja levonultak erről a témáról, ami mintegy “gazdátlanul” hevert a fővárosi aszfalton. Itt jött el a fővárosi szocialisták ideje.

Amióta Botka László szegedi polgármester látványosan megégette magát e témában, az MSZP országos vezetése mintha jobban érezné a szocialista bázis és a lakosság hangulatát, mert már nem nagyon kritizálja a kormány következetes migrációs politikáját. A fővárosi MSZP-ben viszont, mint tudjuk, máshogy járnak az órák. A megmaradt balliberális szavazókért zajló fővárosi versenyben nem akarnak a liberálisoktól lemaradni, ezért minden “kreativitásukat” bevetve akcióznak.

Ha már a híradásoknak és a saját szemüknek sem hisznek, és mielőtt – Kovács László volt MSZP-elnök szavaival – még jobban “túlszeretnék” a valóban jobb sorsa érdemes bevándorlókat, célszerű lenne a “saját ”számaikat is közelebbről megnézni: A Publicus Intézet friss mérése is azt mutatja, hogy két hónap alatt megduplázódott azon válaszadók száma, akik szerint a bevándorlás a legfontosabb kérdés Magyarországon. Ezt pedig tutira nem lehet tisztaságcsomag osztogatással megoldani!