Mechelen városának 90 ezer fős lakosságából ugyanis 20 ezer bevándorló, a polgármester 2016-ban díjat is kapott migránsbarát politikájáért. „Mi egy nagyon gazdag, biztonságos és szép város vagyunk. Szóval talán Orbán úrnak el kellene látogatnia a városomba, hogy lássa, az együttélés lehetséges.” – fogalmazott a flamand politikus.

A belga polgármester leírásában Mechelen városa a békés multikulturalizmus tökéletes megvalósulásaként jelenik meg. Igaz ugyan– és ezt Bart Somers is elismeri –, hogy a város élete gyakorlatilag nem szól másról, minthogy próbálják integrálni a bevándorlókat. Ez, magyarra lefordítva azt jelenti, hogy próbálják megakadályozni, hogy a migránsok csatlakozzanak valamelyik terrorszervezethez, esetleg elmenjenek harcolni a Közel-Keletre.


A képet egy gyors Google-keresés tovább árnyalja. Tavaly ősszel például a város egyik leghíresebb parkja terrorveszély miatt bizonytalan időre bezárt. Idén tavasszal pedig egy nagy terrorellenes rajtaütés részeként Mechelenben is több migránst felkerestek a belga hatóságok, ugyanis a belga rendőrség szerint a város – a brüsszeli Molenbeek negyed illetve Geraardsbergen település mellett – menedéket nyújthatott a párizsi és a brüsszeli terrortámadások kitervelőinek, elkövetőinek.

Így fest tehát a multikulti a maga teljes valóságában. A magunk részéről köszönjük, de éppen ebből szeretnénk kimaradni. Nincs szükségünk arra, hogy a magyar városok hétköznapjai arról szóljanak, hogy nagy számú idegen kultúrájú népességet próbálnak meggyőzni arról, hogy nálunk nem a saría a törvény, hogy a nők nem vagyontárgyak, és hogy civileket felrobbantgatni nem éppen jó dolog. Viszont szívesen látjuk a flamand polgármestert Magyarországon, hogy láthassa: ilyen biztonságban lehet élni itt az Unió keleti felén.

 

(Kép forrása itt.)