„A gazdasági bevándorlás rossz, ezért a hazájukat gazdasági okokból otthagyóknak Magyarország nem tud menedéket nyújtani.”

„Nagyon határozottan világossá kell tenni, hogy mi nem fogjuk megengedni, legalábbis amíg én vagyok a miniszterelnök addig biztosan nem, és amíg ez a kormány van, addig biztosan nem fog megtörténni, hogy a bevándorlók célpontjává váljon Magyarország” - ezeket a mondatokat 2015 január elején, Párizsban mondta a magyar miniszterelnök, aki a terroristák által lemészárolt francia újságírók temetésén vett részt. Most láthatjuk csak igazán, több mint három év elteltével, hogy milyen hitelesek ezek a szavak. Pedig még csak hónapok múlva érkezett az első nagy bevándorlási hullám, amikor tízezrek ostromolták Magyarországot és Európát.


És emlékezhetünk arra is, hogy a véres Charlie Hebdo elleni támadás után még jött a párizsi, brüsszeli, berlini, nizzai merényletsorozat. És emlékezhetünk arra is, hogy fogadta ezt a nyilatkozatot az baloldali sajtó, amely most tátott szájjal nézi, és nem érti az újabb kétharmados Fidesz-győzelem okait. És fel lehetne idézni a baloldali magyar “politikusok” nyilatkozatait is, hogy bizonyítsuk, mennyire vakok és amatőrök. “A bevándorlás álprobléma” - mondta például a kamerákba komoly arccal, akkor nyáron Kunhalmi Ágnes. Néhány hét múlva elözönlöttek minket a migránsok. És ő most az MSZP elnöke szeretne lenni...  

De Orbánt persze nem érdeklik az ilyen buta nyilatkozatok, 2015 őszén felhúzza a határkerítést, kiépíti a jogi határzárat is, majd egy évre rá népszavazást kezdeményez az uniós migránselosztó mechanizmus, a kvóták bevezetése ellen. Dacol minden külső és belső nyomással, és 3,3 millió ember kiáll a kormány álláspontja mellett. Az ellenzék kivonja magát a kampányból, a Jobbik is csak sunnyog, és mindannyian - a politikai vakságuk miatt - arról beszélnek, hiába szavaztak rengetegen, jogilag érvénytelen a referendum. Jogilag igen, de politikailag hatalmas csatát nyer meg a Fidesz, annyian állnak a kormánypártok mellé, amennyien még soha egyetlen kabinet mellett sem sorakoztak fel.

És azok, akik akkor először szavaztak a kormány mellett, most április 8-án ismét elmentek, és már nem a Jobbikra, az MSZP-re, vagy a DK-ra, hanem Orbánra szavaznak. És igen, Gyurcsány legnagyobb meglepetésére a “kígyók azért kígyóztak” a szavazókörök előtt, hogy a kígyózó sorokban állók a Fideszre szavazzanak.

De nem csak ő, hanem a balos politológusok sem kapnak levegőt, az ellenzéki pártelnökök kardjukba dőlnek, mert nem értik, mi történt. Nem is láthatják, hiszen három éven keresztül egyfolytában támadták Orbán migránspolitikáját, a kerítést, és a népszavazást is.

Itt van mindennek az esztelen, destruktív politikának az eredménye. Lehetne valamit tanulni is az elmúlt három évből, ellenzéki konstruktivitással biztos előrébb tartanának. Sokakban felmerül a kérdés, annyi szép szakma van, miért van ennyi politikus a baloldalon?

 

(Kép forrása: itt.)