A magyar kormány új figyelemfelhívó kampánya szemléletesen mutat rá az EP-választás tétjére. Soros György újból kiadta az ukázt, és az általa mozgatott politikusok “varázsütésre” ismét 1:1 átvették a programját. Most éppen a Fidesz Európai Néppártból való kizárása van napirenden, amit két kifutó politikai modellnek számító politikus, Jean-Claude Juncker és Angela Merkel pedzeget.

Megértik egymást.


Sajnos igaz ez a CDU és a CSU új vezetőinek, Annegret Kramp-Karrenbauer (AKK) és Marcus Söder első nyilatkozataira, is, akik a vitában látszólag Soros György és az isiászos Juncker odalára álltak. AKK elhatárolódott és azzal fenyegette meg a Fideszt, hogy pártja beszünteti az együttműködést az Európai Parlamentben. Söder szerint a Fidesz politikája “rossz irányba tart”. Az alábbiakban a Die WELT kapcsolódó cikkéhez fűzött olvasói kommentárokból szemlézünk:

- Mi nem stimmel abban, hogy “Be akarják vezetni a kötelező betelepítési kvótát”? Tudtommal az EU a V4 országokat pénzelvonással akarta/akarja kényszeríteni migránsok befogadására. Vagy már elálltak ettől?

- Az EU minden tagországra rá akar erőltetni bizonyos számú “menedékkérőt”. Orbán ezt kötelező betelepítési kvótának nevezi. Mi nem stimmel ebben?

- Wolfgang Schäuble mellett számos más politikus is át akar térni az EU-ban a többségi szavazásra, így szabad lenne az út a migránsok/menekültek szétosztása előtt. Arról is szó volt, hogy a Frontex az összes külső határt őrizné, a magyarországit is.

- Értem én, hogy az EPP Orbán kijelentéseit “elfogadhatatlannak” tartja. Várom azonban a kedves EPP-vezetés érveit arra, hogy nincsen mitől félnünk! Mi van azzal a 2010-ből származó uniós tervvel, ami szerint Európában akár 3 milliárd ember is elférne, Németországban 270 millió, Ausztriában 75 millió (Magyarországon 82 millió). Én még nem láttam, hogy ettől a fantazmagóriától elhatárolódtak volna.

- Egészen pontosan mitől is határolódnak el a német politikusok? Inkább pontról pontra mondják azt el, hogy mi nem stimmel abból, amit Orbán Viktor mond!

- AKK tehát “fenyegeti” a magyarokat. Egy német vezető politikus túlságosan is kihajol az ablakból. Én nem értem, mit gondol? Azt képzeli, hogy a magyarok megijednek és alázatosan behódolva csatlakoznak a migránsok szétosztásához? Annyira tehetségtelen politikusok vezetik Németországot, hogy félek. Ezek nem tanultak semmit a brexitből.

- A britek sejthettek valamit.

- Angela Annegret Kramp-Merkel-Karrenbauer teljesen új úton jár. A múlt komoly hibáit (a CDU migrációs tanácskozásán) feltárták és elemezték, és ezek eredményeként egyértelműen támogatják Orbán Viktor politikáját. Ja, mégsem!

 

(Kép forrása itt.)