A múlt előtti héten egy totál ismeretlen ellenzéki miniszterelnök-jelölt közölte, hogy ő lett volna a csali a civilek felé. Szó szerint idézet: „Azt tudni lehetett, hogy a nemzetközi jogász miniszterelnök-jelölt lett, csak azt nem, hogy kinek a jelöltje.” Annyira ismeretlen volt egyébként, hogy még a megbízói sem tudták pontosan, hogy ő lesz a JELÖLT. Főleg a Fidesz miatt.

Egy másik ellenzéki miniszterelnök-jelölt, Botka László mögül a saját pártja, az MSZP cselezte ki magát, részben az előbb vázolt taktikával. Össze-vissza beszéltek, hogy ki kit kért fel és mire. Botka erre lemondott, és mindenkit megvádolt. Főleg a Fideszt.


Gyurcsány Ferenc egész héten próbált úgy tenni, mint akinek nincs köze az egészhez. Örömét persze nem igazán tudta és akarta véka alá rejteni. A hibás persze őszerinte is főleg a Fidesz.

A több frontot is megjárt veterán, vagyis Csintalan Sándor erre bejelentkezett MSZP elnöknek, mondván, „egy évre megcsinálná a boltot”. De természetesen főleg a Fidesz miatt. Az MSZP közleményben válaszolt: „Csintalan Sándor olyan pártok felett álló közkincs, akit egy párt sem sajátíthat ki saját maga számára. Mi sem tesszük.”

Vágó István előállt a megoldással: mivel nincs sajtószabadság, nincs ellenzéki média (egy se), ezért a megoldás: az INTERNET és a FACEBOOK. A Fidesz miatt.

Vona Gábor miután előadást tartott a sikerről, baloldali honfitársaihoz fordult, hogy MSZP jelölt hiányában szavazzanak rá, de persze főleg a Fidesz miatt. A baloldali pártvezetők és az értelmiség ezt visszautasította. Magyar hangjuk Lendvai Ildikó volt.

Simicska Lajos, a Jobbik patrónusa a saját reklámfelületeire fújta rá festékszóróval jelenlegi munkásságának a mottóját: „Orbán egy geci”. Ennek az oka is a Fidesz volt.

Vasárnap délután Ceglédi Zoltán egy veretes önleleplezést tett közé a HVG-n, amelyből kiderül, hogy az ellenzéki mutatványosok egy részét a Soros-hálózat fizeti és konfigurálja. Továbbá kiderült az is, hogy Gulyás Mártonék választási szabályokkal kapcsolatos ultimátuma egy tartalmatlan és értelmezhetetlen blöff. Végül megtudtuk azt is, hogy Ceglédi féltékeny Gulyásék közjogi munkásságára, és Gulyást egy utcai harcosnak (?) gondolja. Hogy ez is a Fidesz miatt van-e, ezúttal nem egészen világos.

Az MSZP alelnökségről Botka nyomában lemondott Újhelyi István zárta a sort egy olyan szöveg publikálásával, amit nagyon nehéz józanul értelmezni: „A NER érdeke most az, hogy az MSZP ne álljon talpra, de az is, hogy ne is roppanjon meg teljesen; ehhez a narancsos gépezet kész lesz a szocialista párt "hóna alá nyúlni", szükség esetén jól mutató délibábokkal megtévesztve a meglévő, de hite vesztett tábort. Résen kell lenni kedves kollégák, mert nem minden az, aminek látszik. Nagyon nem.”

Ha Önök sem értik ezt az egészet, akkor annak vajon a Fidesz az oka?

 

(Kép forrása itt.)